Областната дирекция на МВР в Пловдив е задържала полицейски служител,

...
Областната дирекция на МВР в Пловдив е задържала полицейски служител,
Коментари Харесай

Служител на МВР, превозвал 31 мигранти, беше задържан на магистрала Тракия

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив е задържала полицейски чиновник, превозвал в бус 31 мигранти . Това е станало в сряда сутринта на автомагистрала " Тракия " край Пловдив, заяви Българското национално радио.

По случая е формирано следствено дело.

Няколко часа по-рано, също на автомагистрала " Тракия " в региона на Пловдив е бил спрян и различен микробус, пренасящ 25 мигранти. Те са показали, че са от Афганистан. Шофьорът, който по първични данни е от Харманли, е бил арестуван, формирано е досъдебно произвеждане.

По-рано предходната година няколко случая с мигранти насочиха вниманието към казуса с трафика на хора. През ноември след гонене на бус с незаконни мигранти на Околовръстното шосе в София. Заради случая оставки подадоха основният секретар Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев, само че те не бяха признати.

Седмици преди този момент на българо-турската граница беше, до момента в който охраняваше граничната ограда. В края на август при гонене на рейс с мигранти.

След гибелта на двамата служители на реда в Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев сподели, че има данни, че чиновници на Министерство на вътрешните работи за трафик на мигранти. Малко по-късно той заяви, че са взели участие в другите схеми за трафик.

" Ще пристъпим към пренасяне на хора, за които нямаме задоволително доказателства, че са забъркани в подобен трафик, само че имаме безапелационни данни ", сподели тогава той.

По думите на Демерджиев забърканите полицейски чиновници са били в разнообразни териториални подразделения на " Гранична полиция " на границата с Турция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР