Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) във Варна и

...
Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) във Варна и
Коментари Харесай

Варненска фирма за торти и сладолед ползвала продукти с изтекъл срок на годност | 3800 кг храни са насочени за унищожаване от Областна дирекция по безопасност на храните

Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) във Варна и Икономическа полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна направиха инспекция на дружество за произвеждане на сладолед, трайна и малотрайна сладкарска продукция и тестени произведения в морската столица, оповестиха от пресцентъра на БАБХ за Moreto.net. Дирекцията не упоменава името на варненското дружество.

Предприятието е с краткотрайно прекратена активност от 19 януари тази година, според съобщение подадено от шефа на компанията до ОДБХ – Варна.

При инспекцията е открито, че обектът действа и има чиновници, които създават сладкарска продукция, в която влагат първични материали с изминал период на валидност.

Възбранени са 3800 кг храни с изминал период на валидност и са ориентирани за заличаване. Към бизнес оператора ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения.

Продължават инспекциите по повод проследимостта на създадената и осъществена от обекта сладкарска продукция към други обекти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР