Областна администрация Бургас, ОД на МВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол

...
Областна администрация Бургас, ОД на МВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол
Коментари Харесай

Светкавична реакция след поредната нередност на наш плаж

Областна администрация Бургас, ОД на МВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол започнаха незабавни ограничения и откриха причинителя на земекопните действия, засягащи крайбрежната линия в региона на залива Вромос.

По разпореждане на регионалния шеф Стойко Танков в събота се извърши оглед на място от заместител регионалния шеф Пламен Янев по отношение на подаден сигнал от жител за осъществяване на земекопни действия върху парцел държавна благосъстоятелност, находящ се в източната част на залива Вромос, гр. Черноморец, в региона на някогашните парцели на военното отделение там. В сигнала до Областна администрация Бургас беше прибавен и снимков материал на екскаватор, извършващ изкопни действия, нарушаващи крайбрежната линия.

ОД на МВР-Бургас откри изпълнителя на земекопните действия – юридическо лице, което е дало показания пред органите на Министерство на вътрешните работи. От МВР-Созопол са докладвали преписката в Районна прокуратура Бургас.

Днес в Областна администрация Бургас се организира среща сред екипа на регионалния шеф Стойко Танков и шефът на РИОСВ-Бургас Павел Маринов. В най-кратки периоди РИОСВ-Бургас ще се произнесе по проблема. С цел бързина на обработката на сигналите на работната намира се взе решение екологичната институция да ревизира всички проблеми без оглед на това дали сигналът е постъпил през работни или почивни дни.

За определяне обсега на нарушаването общинската администрация на Созопол започва геодезическо замерване.

Областна администрация Бургас приканва жителите да алармират навреме способените органи за нарушавания, с цел да се подхващат незабавни дейности по установяването на причинителя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР