Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с

...
Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с
Коментари Харесай

В ход е конкурс за изграждане на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания

Областна администрация – Русе осведоми, че Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ разгласи конкурс за финансиране на планове за създаване на налична архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти за хората с увреждания. Тази стратегия цели реализиране на дейно пълноправно включване на хората с увреждания в културния, публичния и спортния живот на страната. Участници в състезанието могат да бъдат юридически лица – държавни, общински, икономически и неправителствени организации, регистрирани по българското законодателство, притежаващи или стопанисващи обектите. Проектните дейностите са обособени в три съставния елемент:

КОМПОНЕНТ 1 – обезпечаване на външен достъп до обект за лица от целевата група посредством създаване на рампи, пътеки за хора със зрителни увреждания, осъществяване на поправки, осигуряващи адаптиране на входове-изходи на обекта, създаване на външни преходи, създаване на сигнализации за хора със зрителни и слухови увреждания.

КОМПОНЕНТ 2 – пригаждане на вътрешната среда на обекта за независимо посещаване от и престояване в него на лица с увреждания посредством строително-монтажни работи, придобиване и монтиране на разнообразни уреди за основаване на: приспособени места за трайно престояване на хората от целевата група.

КОМПОНЕНТ 3 – за създаване на нови и преустрояване на съществуващи повдигателни уреди (асансьори или лифтови платформи) за прилагане от лица от целевата група.

Максималният размер на дотацията е диференциран за другите съставни елементи както следва: по първия съставен елемент – до 12000 лв., по втория – до 15000 лв. и по третия до 50000 лв..

По-подробна информация може да намерите в Методика за финансиране на планове за създаване на налична архитектурна среда за хората с увреждания на културни, исторически, спортни обекти, на съображение чл.10, ал.3, т.8 от Закона за хората с увреждания, оповестена в уеб страницата на АХУ в графа: Проекти / стратегии, Достъпна среда.

Конкурсната документи е оповестена на Интернет страницата на Агенцията в рубриката „ Проекти и стратегии “ – Достъпна среда.

Проектните оферти, ведно с изискваните документи, се подават в директория подредени систематично, по ред разказан в таблица за оценка на административното сходство /приложение 3/, и с придружително писмо в деловодството на АХУ по един от следните способи:

1. На място, в деловодството на Агенцията за хората с увреждания, не по-късно от 17:30 часа на 21.03.2023 година на адрес – гр. София, ул. „ Софроний Врачански “ 104-106, на електронен притежател /подписани и сканирани/ или на книжен притежател, съпроводен с електронен вид на същите документи;

2. Чрез лицензиран пощенски оператор с противоположна квитанция и с пощенско клеймо или пощальон не по-късно от 17:30 часа на 21.03.2023 година на посочения в 4.1 адрес, на електронен притежател /подписани и сканирани/ или на книжен притежател, съпроводен с електронен вид на същите документи;

3. По електронен път не по-късно от 17:30 часа на 21.03.2023 година, при изискванията и по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги или подписани и сканирани на посоченият електронен адрес на АХУ - e-mail: [email protected].

Непосредствено след подаване на плановото предложение всеки претендент е задължен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено плановото предложение в деловодната система, не по-късно от крайния период за подаване на плановите оферти. Полученият входящ номер потвърждава, че плановото предложение е подадено в период.

Телефони за информация: 02/ 931 80 95, 832 90 73.

Същевременно от 14.00 часа на 21-и февруари ще организира онлайн информативен „ Ден на отворените порти “. Участниците ще имат опция да се срещнат с стратегиите, както и да зададат своите въпроси, свързани с условия на кандидатстване, разпределяне на средства, наблюдаване и отчетност на плановите оферти. Срещата ще се организира в платформата Zoom посредством следния уеб адрес: https://us06web.zoom.us/j/85964676607. За задачата е належащо записване на следния e-mail: [email protected].
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР