Oблачността днес ще се задържи по-често значителна със слаби превалявания

...
Oблачността днес ще се задържи по-често значителна със слаби превалявания
Коментари Харесай

Слабо затопляне и повече слънчеви часове през почивните дни

Oблачността през днешния ден ще се задържи по-често забележителна със слаби валежи основно в Североизточна България.

Минималните температури ще са от минус 6° до минус 1°, на морския бряг – към нулата, а оптималните ще са сред 3° и 8°, в североизточните региони, където ще продължи да превалява слаб сняг - от 1° до 3°. Ще духа сдържан северозападен вятър.

Облачно ще е през първата половина на деня и по Черноморието, със слаби валежи от сняг по северното крайбрежие. След обяд преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде облачно, на доста места със снеговалежи. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Остава висока заплахата от лавини отвън обработените писти. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 0°, на 2000 м - към минус 8°.

В четвъртък и петък ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че ще превалява основно в планинските региони. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Ще остане по-студено от нормалното за началото на март, въпреки че оптималните температури постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР