Обилни снеговалежи продължават в южните и югоизточните части на Германия.

...
Обилни снеговалежи продължават в южните и югоизточните части на Германия.
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи в Бавария, властите повикаха армията на помощ

Обилни снеговалежи не престават в южните и югоизточните елементи на Германия. В отстраняването на последствията от неприятното време се включиха и военнослужещи от Бундесвера, съобщи ТАСС, цитирайки вестник " Билд ".

Бронирани машини разчистват пътищата на няколко места в южната провинция Бавария, с тяхна помощ бойци изтеглят хора от селата, откъснати от външния свят, съобщи Българска телеграфна агенция.

Извънредно състояние бе оповестено през днешния ден в региона на известния алпийски курорт Гармиш Партенкирхен, по-рано това стана и в баварските региони Мисбах, Бад Тьолц-Волфратсхаузен, Траунщайн и Берхтесгаденер Ланд. В редица южни и източни региони на провинцията бе спряно придвижването на районните влакове, тъй като " Дойче бан " не съумява да разчисти железопътните линии. Международното летище на Мюнхен анулира към 90 от плануваните за през днешния ден полети заради неприятното време.

Общия брой на починалите от неприятното време и студа в Бавария и прилежаща Австрия доближи 12 души. Деветгодишно момче почина през днешния ден в градчето Траутсхофен, откакто върху него се сгромоляса дърво под тежестта на снега по клоните. По някои автомагистрали към Мюнхен през миналата нощ се образуваха тежки тапи и на доста хора се наложи да нощуват в колите си. Едва към сутринта ситуацията се възстановява.

Тежко пострада от мощните снеговалежи и източната провинция Саксония. Заради заплахата от рухване на дървета хората там бяха предизвестени да внимават при посещаване на горските масиви.

Прогнозите за времето не са успокоителни. От немската метеорологична работа предизвестиха, че в нощта против неделя в Бавария и най-много в Алпите се чакат нови превалявания от сняг, а са вероятни и дъждове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР