Обикновено всеки, който хапва портокал, изхвърля кората му. Това обаче

...
Обикновено всеки, който хапва портокал, изхвърля кората му. Това обаче
Коментари Харесай

Стопете тлъстините с портокалова кора

Обикновено всеки, който хапва портокал, изхвърля кората му. Това обаче е извънредно неверно – в нея се съдържат необикновено доста потребни съставки - да вземем за пример 200% повече целулоза, в сравнение с в самия цитрус. Благодарение точно на това кората на портокала има слабително деяние, работи укрепващо върху червата, избавя от глисти, подтиква работата на жлъчката и най-много - оказва помощ в битката с непотребните килограми.

Тези, които имат проблеми с храносмилането, знаят, че чай с нарязана на ситно портокалова кора е най-хубавото средство за справяне с казуса. Освен това, както всички знаем, в портокала се съдържат забележителни равнища витамин С.

По-слабо прочут е фактът, че в него има още витамини В, Р, Е, К, каротин и калций, по-голямата част от който е съсредоточена в кората. В портокаловата кора се съдържат и повече от 60 типа флавоноиди и над 170 разнообразни типове фитонутриенти. Богата е на разнообразни пектини, витамини, минерали, фибри и какво ли още не. А изгодите и приложенията ѝ са доста.

На първо място портокаловата кора се употребява за битка с килограмите. Мнозина ги стопира горчивият ѝ усет. Но съставът ѝ – фибрите, в композиция с малко калории, са почтени да ви накарат да преглътнете този факт. Освен това тя е ефикасна срещу затлъстяване.

Освен за намаляване портокаловата кора е и ефикасна при лекуването на астма. Тя прочиства белия дроб, защото подкрепя за разграждането на секретите.

 Отслабване с портокали

Портокалова кора се ползва и за лекуване на респираторни проблеми - бронхит, простуда, грип, рак на белия дроб. Благодарение на високите равнища хистамини в нея тя подкрепя облекчаването на тези положения.

Неразтворимите полизахариди - тип диетични фибри, също са в огромни количества в портокаловата кора. Те борят положения като запек, затруднения, свързани с храносмилателната система. Освен това понижават киселинността и предотвратяват стомашните киселини и повръщането.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР