Обикновено свързваме бирата с лятото, когато в жегите тази газирана

...
Обикновено свързваме бирата с лятото, когато в жегите тази газирана
Коментари Харесай

Как бирата ни помага да не се разболяваме

Обикновено свързваме бирата с лятото, когато в жегите тази газирана горчива алкохолна напитка е същинска приятност за небцето. Оказва се обаче, че бирата може да ни бъде освен приятна, а и потребна и то през зимата.
 Бира в кен или в бутилка - в кой от двата случая напитката резервира свежестта си за по-дълго време
Бира в кен или в бутилка - това е въпросът

Каква е разликата във усета

Според ново  бирата в действителност може да е потребна за здравето на червата и да ускори имунната система. Бирата в действителност е богата на доста незаменими аминокиселини, витамини и биоактивни субстанции, участващи в регулирането на физиологичните функционалности на индивида.

Изследователи от Медицинския университет в Далиан в Китай изясняват по какъв начин полифенолите в малца и хмела на бирата се смятат за значими дейни съединения, които взаимодействат с микробиома на червата. Проучването, оповестено в списание Nutrition and Metabolism, обрисува по какъв начин чревният микробиом разгражда полифенолите, фибрите и други потребни съставни елементи на бирата, с цел да усъвършенства имунитета.
 Снимка 643168

Изследователите откриват, че потреблението както на алкохолна, по този начин и на безалкохолна бира повлиява позитивно на микробиома на червата, като да вземем за пример увеличение на растежа на потребни бактерии и понижаване на нездравословните бактерии.

Когато бирата се употребява в умерени количества, полифенолите и другите хранителни субстанции в бирата се ферментират и разграждат от микробната общественост, която се намира във външния пласт на лигавицата на червата. Този развой създава разнообразни метаболити, в това число късоверижни мастни киселини (SCFA), които имат противовъзпалителни и антиоксидантни резултати.
 Коя е най-вредната бира
Коя е най-вредната бира

Лека, лятна, свежа... само че надалеч от нея

Това значи, че бирата може да помогне при сърдечно-съдови болести, затлъстяване, диабет, невродегенеративни болести, рак, неалкохолна мастна чернодробна болест и попречване на инфекции.

" При здрави непушачи бирата внезапно усъвършенства параметрите на артериалната функционалност и конструкция ", категорични са изследователите.
 Снимка 643167

Предишни изследвания демонстрират, че умерената консумация на оказва помощ за попречване на сърдечни болести, потиска рака и усъвършенства кръвообращението и имунната функционалност. Освен това е потвърдено, че бирата има антиоксидантен резултат и резултат срещу стареене, предизвиква производството на естроген и понижава радиационните вреди, припомня Metro.
 Дебрецен - европейският град, където бирата е по-евтина от водата
Европейският град, където бирата е по-евтина от водата

Къде е Европа бирата в заведения е най-евтина

Изследователите обаче означават, че както всяка алкохолна напитка, несъразмерната консумация на бира може да провокира съществено увреждане на тъканите, алкохолно чернодробно заболяване и меланхолия при пациенти, юноши и бременни дами.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР