Обикновено парламентът произвежда скандали и вие отразявате негативни новини, затова

...
Обикновено парламентът произвежда скандали и вие отразявате негативни новини, затова
Коментари Харесай

Нинова: Започна да работи коалиция за народа, да продължим в този дух. Да се обединим всички партии

" Обикновено Народното събрание създава кавги и вие отразявате отрицателни вести, по тази причина през днешния ден ви поканихме и се обръщаме към вас с молба да получи обществено една добра вест. Със 175 гласа от всички парламентарни партии беше признато на първо четене предлагането на Българска социалистическа партия за минимална работна заплата за 50% от междинната, което за 2023 година значи 850 лева "

 

Това съобщи на специфичен брифинг в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, обръщайки се към представителите на медиите. Левицата е вносител на законопроекта за смяна в Кодекса на труда, който обвързва минималната работна заплата с приходите за последните шест месеца на предходната година.

 

„ Много сме щастливи, че общественият пакет, който от два месеца предлагаме, към този момент потегля в залата, полочава поддръжка и се обръщаме към действителните проблеми на хората, затруднени поради рецесиите, поради цените и поради инфлацията. Надяваме се това да се случи и на второ четене. Още повече се надяваме през днешния ден да мине и второто ни предложение за безвъзмездни учебници за деца от първи до дванадесети клас, което ще се гледа в пленарна зала след няколко часа “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

 

„ Радваме се, че вътреки разликите, най-сетне потегли една коалиция за народа. Да продължим да работим в този дух. Да се обединим всички партии “, прикани Нинова.

 

Третият мандат ще разясняваме, когато бъде връчен. Ще съберем Националния съвет и ще дадем отговор. Дотогава не можем да гадаем, отговори Нинова на журналистически въпрос.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР