Обикновените граждани, общинските и регионалните власти събират средства за оборудване

...
Обикновените граждани, общинските и регионалните власти събират средства за оборудване
Коментари Харесай

В разгара на СВО руска фрегата с хиперзвуково оръжие попадна под съдебно дело

Обикновените жители, общинските и районните управляващи събират средства за съоръжение на съветските бойци на фронта. И в този миг министерството на защитата е насила да предяви искове за милиарди долари против предприятията на военно-промишления комплекс, обричайки ги на банкрут. Докато врагът, който Западът продължава старателно да доставя с оръжие, потрива предостатъчно ръце.

Търгове, реализатори, трибунал, неплатежоспособност. Това не са стадии от пътуването при построяването на хипермаркет или верига от столове. Така построяваме връзки с отбранителните предприятия и съветското министерство на защитата.

И ние наивно имаме вяра, че всичко върви както в миналото под лозунга: „ Всичко за фронта, всичко за победа! “ – генералите подреждат непосредствено и получават предварително въоръжение, техника и муниции.

Искаха фрегата, само че получиха дело

Ето последния образец. Още през 2006 година Министерството на защитата поръча серия фрегати от корабостроителницата Северная верф. Два от тях са доставени.

Третият, „ Адмирал Головко “, е на проби преди края на годината. Това са фрегати от план 22350 - първите в света серийни бойни надводни кораби, оборудвани с хиперзвуково оръжие.

На доктрина всичко е наред, само че в реалност „ при нас всичко е както нормално “. Проблеми породиха с гореспоменатия умел " Адмирал Головко ". Корабът е поръчан още преди началото на специфичната военна интервенция, със напълно друг обменен курс на рублата и с задгранични съставни елементи.

Но тогава се вкарват наказания, прекъсва се пътят към съставените елементи, рублата пада. " Северная верф " се пробва да прекоординира прогнозите и периодите, само че чиновниците в униформи не желаят да знаят нищо. В резултат на това компанията отива на алено с 18 милиарда рубли.

До октомври предходната година фрегатата не е предадена, а през април компанията получава дело. Корабът към момента се издига на вълната и доближава до клиента, само че клиентът изисква отплата за пропуснати периоди в размер на 4,2 милиарда рубли. И в случай че се заплати, тогава заводът може да бъде закрит. Това е безапелационен банкрут.

Неочаквано правосъдно решение

И тогава се случва знамение. Московският трибунал застава на страната на Северная верф. И искът на генерала се отхвърля. Съдът смята, че предприятието се е справило със задачата си.

И това в действителност е знамение. Тъй като преди този момент други предприятия губеха в сходни процеси. След което не им оставаше нищо друго с изключение на да минат през процедурата по външно ръководство, банкрут, ликвидация на имущество на чук и надлежно разпродажба. За което " Цариград " към този момент писа в детайли.

Не пожалиха даже именитият Пермски мотовилихински цех, единственият сериен производител в Русия на реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) „ Град “, „ Смерч “ и „ Торнадо “.

На фона на специфичната военна интервенция, когато такова оръжие е належащо на армията като въздуха, сходни дейности наподобяват като бойкот.

Какво би станало със " Северная верф ", в случай че съдът почете желае? Корабостроителното дружество ще отиде на на никое място. И дружно с това незавършената серия от неповторими фрегати от план 22350 щеше да потъне в давност.

Да, чиновниците би трябвало да получат доклад за изразходваните пари. Не е тяхна грижа да се озадачават по какъв начин в тази обстановка да запазят предприятието, което доставя съветския флот с военни кораби. И санкционните действителности, и пасовете на Набиулина също не са техен проблем.

" Кой, по какъв начин и за какво сътвори системата за държавна отбранителна поръчка, в която Министерството на защитата и изпълнителят вземат решение проблемите си посредством държавни поръчки и арбитражи, вместо да работят директно, а при усложнения основават спешна група ", пита известният анализатор и участник в придвижването „ Битката за Донбас “ Алексей Живов.

Трябва да се промени, само че е ужасно

Какво е настоящото положение на съветския военно-промишлен комплекс Цариград беседва с боен специалист, първият министър на държавната сигурност на ДНР, полковник от оставка Андрей Пинчук.

Как да излезем от сегашната обстановка, която е извънредно отрицателна за нашата отбранителна промишленост?

— Няма да работи както в руско време. По простата причина, че цялата система на военно-промишления комплекс в този момент е в частни ръце.

Понякога с акционерно присъединяване на страната, както е в държавните корпорации, само че във всеки случай с присъединяване на частен притежател. И е построена на търговски правила.

И съществува въз основа на редица федерални закони, свързани с комерсиалните поръчки. Това е история не за работата на Министерството на защитата, а за действието на цялата стопанска система.

Тоест, няма да е допустимо изцяло да прехвърлите промишлеността на военна основа?

„ Говорейки за опит за модернизиране на промишлеността за потребностите на армията, би трябвало да разберем, че на този стадий ние съвсем достигнахме лимита на опциите за такава рационализация.

Това е изцяло допустимо единствено с преобразуването на целия народен икономически комплекс. Сега е просто невероятно да се направи освен това: голям брой реализатори, дизайнерски бюра и снабдители са станали частни притежатели. Държавата няма тези средства. Още повече, че страната направи всичко, с цел да се отърве от тях.

А кой в този момент има предприятията на военно-промишления комплекс?

— Например Общо събрание на колегиите, Обединената корабостроителна корпорация, дава отговор за построяването на флота. Наскоро претърпя доста сериозна метаморфоза.

Оказа се, че управлението му краде. Общо събрание на колегиите беше субсидирана със 144 милиарда рубли и на страната „ не остана нищо друго “, с изключение на да трансферира корпорацията... на кого мислите?

Внешекономбанк. Тоест тя към този момент дава отговор за цялото стратегическо строителство. И при такава система е много мъчно да си представим, че нещо може да се промени.

Тоест страната изцяло се е отдръпнала от процеса?

- Как да кажа. В същия Санкт Петербург Министерството на защитата възвръща някои исторически артефакти. За това се харчат милиарди, а в това време елементарните хора дават чипове, с цел да поддържат фронта.

- Какво да върша? Може би някой би трябвало да бъде затворен?

„ Министри, депутати, генерали и олигарси към този момент лежаха в пандиза. Това не е алтернатива. Промяната на националния стопански комплекс не е някаква нереална фраза, зад нея стои цяла поредност от дълбоки трансформации. Например смяна във финансово-кредитната политика, тъй като промишлеността е обезпечена с пари.

Ако го измененията, цялата ви система от елитни „ договаряния “ се срутва. Като цяло структурата на елита се трансформира: промишлен, стопански, финансов и, извинете, също политически.

Там горе схващат това доста добре и доста по-добре от Вас или мен. Защото, в случай че докоснете това „ какво ли не “, резонансът ще сътвори вълна, която в този момент всички се пробват да избегнат.

За да се сътвори нещо ново, трябват революционни ограничения, а никой не желае гражданска война. Това е задънена улица.

Какво от това?

Сегашната кървава война и всичко, което идва след нея, както отрицателно, по този начин и позитивно, явно са дадени на съветската цивилизация за самопречистване.

Ще успеем ли да издържим този развой, желая да имам вяра, че да. Дали ще е тежък е ясно. Но до каква степен, времето ще покаже. И ние, несъмнено, ще забележим това със личните си очи.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР