Обичам да се срещам със собственици на нови кучета, казва

...
Обичам да се срещам със собственици на нови кучета, казва
Коментари Харесай

5 грешки на собствениците на нови кучета

Обичам да се срещам със притежатели на нови кучета, споделя Марти Бекер, лекар по ветеринарна медицина. Те са толкоз въодушевени, що се отнася до техните дребни, а от време на време и възрастни кучета, в случай че са ги осиновили от подслон. Искам да направя всичко допустимо, с цел да съм сигурен, че нещата с четириногия им другар ще потръгнат през цялото време.

Тъй като той се среща и разговоря с доста от тях, доктор Бекер е почнал да вижда, че всички те вършат едни и същи неточности що се отнася до възпитанието на домашните си любимци. Най-вероятно те даже не го осъзнават или одобряват като “грешка ”, само че това поведение сигурно може да аргументи проблеми със здравето и държанието на кучето в дълготраен проект.

Ако и вие преди малко сте се сдобили с куче, доктор Бекер споделя кои са съгласно него грешките на притежателите на нови кучета.

1. Не приучват кучето си на досег и грижа

Кучетата се нуждаят от доста грижи през живота си. Като за начало ще им се наложи постоянно да посещават ветеринарен доктор и кучешки коафьор (ако са с по-дълга или особена козина). Ще се срещнат с деца, съседи и непознати, които може да желаят да ги погалят - несъмнено, с ваше позволение. Трябва да им се мият зъбите и да се режат ноктите и най-вероятно ще би трябвало да им се дават хапчета или други типове медикаменти в един миг. Най-доброто нещо, което можете да извършите, с цел да подготвите кучето си за цялото това належащо внимание, е да го научите да привикне да бъде обгрижвано.

Това е нещо елементарно, което би трябвало да се практикува всеки ден. Докато то лежи до вас или в скута ви, до момента в който гледате телевизия, хващайте крепко, само че деликатно лапите му и ги разгледайте. Оглеждайте деликатно ушите му.

Започнете да миете зъбите на кучето още първия ден. Колкото по-рано свикне с това, толкоз по-бързо ще го одобри като естествена част от всекидневието си. Същото важи за ноктите му - режете по напълно малко от 1-2 нокътя дневно, само че внимавайте да не клъцнете прекомерно във вътрешността.

 Куче

2. Не мерят храната

Разбира се, значимо е кученцата да порастват добре, само че не трябва да порастват прекалено много или прекомерно бързо. Това може да окаже непотребен напън върху към момента оформящата се мускулно-скелетна конструкция, което пък може да докара до ортопедични проблеми по-късно в живота.

Обсъдете с вашия ветеринарен доктор кой е най-хубавият тип кучешка храна съгласно породата и положението на вашето куче. Отглеждането на огромни породи може да изиска диета, която разрешава муден, само че постоянен напредък, до момента в който дребните кучета са склонни да се нуждаят от храна с повече енергична стойност. И в двата случая е значимо да мерите храната на кучето си и да я давате в тъкмо несъмнено време, а не просто да я оставяте в паничката от самото начало, с цел да яде когато си желае. Определеното количество храна в несъмнено време подсигурява, че кучето не яде прекалено много и няма да развие наднормено тегло.

3. Не употребяват уреди за храна

Д-р Бекер постоянно поучава притежателите на кучета да изхвърлят елементарната купичка за храна. Вместо това той поучава стопаните да упражняват мозъка и тялото на кучето, като го хранят благодарение на апарат за хранене (където кучето би трябвало да реши елементарна задача, с цел да получи храна) или устройство за дозиране на храна. Измерете подобаващото количество храна, поставете я в играчката и го наблюдавайте по какъв начин " се бори " за своите ястия, като го натиска или манипулира по различен метод устройството, с цел да пусне храната му. Това е превъзходен метод да го занимавате, до момента в който сте на работа, и да се уверите, че получава някаква физическа интензивност и психическа стимулация.

4. Не одобряват на съществено домашното образование

 Отглеждане на ново куче

Една от най-честите аргументи кучетата да се оказват в приюти е заради проблеми с държанието - и един от тези проблеми е ходенето до тоалетна в къщата. Това е доста тъжно, защото това е един много елементарно решим проблем. Всичко е въпрос на обмисляне, неизменност, похвали и награди. Извеждайте кучето си в тъкмо несъмнено време - първо, откакто се разсъни, по-късно след всяко хранене, след игра и тъкмо преди лягане. През деня си настройте тревога на всеки два до четири часа след предходното изхождане, с цел да ви подсети да го изведете още веднъж.

Излизайте с него. Ако не го извършите, то няма да знае за какво е там, тъй като няма кой да му каже „ Добро момче! “, когато си свърши работата. След това му оставете малко време за игра. То няма да желае да пикае и ака бързо, в случай че знае, че незабавно по-късно ще го приберете.

Когато сте вкъщи, от вас зависи да предотвратявате произшествия. Не давайте на малко или ново куче да се разхожда свободно из къщата - дръжте го там, където можете да го виждате. Ако нямате опция да го гледате - поставете го в сектора му или стаята му за игра. С напредването на възрастта то ще може да се стиска по-дълго и дотогава ще се е научило, че ще върви на разходка в тъкмо несъмнено време и на открито е мястото, където би трябвало да си прави работата.

5. Не го къпят всяка седмица

Вероятно сте чували, че къпането на кучето прекомерно постоянно ще изсуши кожата му. Това напълно не е по този начин. Седмичните бани са потребни за вашето куче, тъй като оказват помощ за премахването на алергени и инфекциозни сътрудници като дрожди и бактерии от козината му. Също оказват помощ самото куче да е по-чисто, с цел да не цапа вкъщи.

Вижте още препоръки за развъждане на кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР