Обградена от парламентарната си група соцлидерката Корнелия Нинова поиска на

...
Обградена от парламентарната си група соцлидерката Корнелия Нинова поиска на
Коментари Харесай

БСП с ултиматум към отцепниците: Незабавно напуснете парламента!

Обградена от парламентарната си група соцлидерката Корнелия Нинова изиска на ексклузивен брифинг в Народното събрание днеса отделилите се през вчерашния ден шестима депутати от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " да подадат оставки като народни представители и да освободят място за идващите от листите на левицата.

Валери Жаблянов, Красимир Янков, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев и Лало Кирилов са подали заявки за овакантяване на парламентарната група на Българска социалистическа партия, откакто през вчерашния ден оповестиха решението си. Петима от тях напущат и Българска социалистическа партия. И шестимата обаче заявиха, че остават самостоятелни депутати до края на мандата на този парламент.

Въпросните депутати неотложно да изоставен парламентарните места и да ги освободят за идващите, които да влязат от листите на Българска социалистическа партия, е и позицията на парламентарната група на социалистите, заяви през днешния ден Нинова.

" Те не са избирани като мажоритарни депутати, те са избирани с листа на Българска социалистическа партия, с програмата на Българска социалистическа партия и с работата на десетки хиляди социалисти, които са ги създали депутати. След като тези социалисти желаят да ги отдръпват, откакто те към този момент не споделят полезностите на партията и на програмата, с която са влезнали, нямат място в Народното събрание ", съобщи тя Нинова. Според нея, претекстовете им за овакантяване не са ценностни, а властови.
" Докато бяха членове на Националния съвет не виждаха ценностни разлики с партията и стояха в нея, а в този момент, когато към този момент не са на управителни постове - напущат партията. Сигурни сме, че в случай че бяха определени за членове на Националния съвет нямаше да го създадат ", разяснява тя и напомни, че за водачите на тази група оценката я е дала партията с извършения директен избор за ръководител на 12 септември. Г-н Жаблянов получи 760 гласа от 53 795, а господин Янков 1117 от 53 795. Мисля, че това е безапелационна оценка на досегашната им работа, дадена от партията, съобщи Нинова.

Тя дефинира решението на шестмата отцепници като обидно  за десетките хиляди социалисти в страната, които имат вяра в концепциите и членуват в партията. " Заявката, че оттук насетне ще бъдат самостоятелни депутати, с цел да съставляват своите гласоподаватели и да не ги излъжат в упованията им не дава отговор на истината, защото организациите от областите, където са определени за депутати, късно нощес и през днешния ден се произнесоха - желаят неотложно тези депутати да изоставен и Народното събрание, в случай че в действителност изборът им е въпрос на морал ", сподели Нинова и предизвести, че сега те не съставляват никого, с изключение на себе си.
На въпрос дали има и други, които ще изоставен групата, Нинова бе безапелационна, че няма. По думите й по този начин наречената вътрешна съпротива по този метод е посочила същинското си лице, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР