Обезщетение от 1 000 лева трябва да изплати общината в

...
Обезщетение от 1 000 лева трябва да изплати общината в
Коментари Харесай

Общината в Сапарева баня трябва да изплати 1000 лева обезщетение на инвалид

Обезщетение от 1 000 лв. би трябвало да изплати общината в Сапарева баня по Закона за дискриминирането на неработоспособен, тъй като не е осигурила нужното, с цел да може мъжът да упражни правото си на избор на последните президентски избори. Това постанови кюстендилският административен съд, осведоми БНР.

На президентския избор на 6 ноември 2016 год. Росен Д., неработоспособен 100%, отишъл да гласоподава в секцията в село Сапарево. Сградата обаче се оказала непригодна за хора с увреждания, не била обезпечена никаква опция да се стигне до втория етаж, където се намирала изборната секция. Липсвала преносима рампа.

Обяснили на мъжа, че би трябвало самичък да си откри четирима индивида, които да го внесат вътре, с цел да гласоподава. Чакал на студено извън близо два часа. Чувствал безпределно потиснат, афектиран. Измръзнал и се разболял, като по този начин и не съумял да гласоподава.

В случая е наранено достолепието и правата му на жител, обезпечени от Конституцията и по Закона за отбрана от дискриминация и Закона за интеграция на хората с увреждане, стимулира решението си правосъдният състав. Първоначалният иск на инвалида е 5 000 лв.. Общината би трябвало да заплати и 520 лв. разноски по делото. Решението може да се апелира пред Върховен административен съд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР