Обещаното от премиера Бойко Борисов отваряне на ресторанти и заведения

...
Обещаното от премиера Бойко Борисов отваряне на ресторанти и заведения
Коментари Харесай

Отварянето на заведенията може да доведе до конфликт между щаба и политиците

Обещаното от премиера Бойко Борисов отваряне на заведения за хранене и заведения от 1 март може да докара до спор сред политиците и Националния действен щаб. Това съобщи пред бТВ основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. По думите му решението в последна сметка ще бъде политическо, само че предизвести, че в случай че броят на инфектираните у нас продължава да пораства, всяко отваряне е рисково.

" Възможно е да има спор сред нашето мнение и решението. Ние сме специалисти, които даваме препоръки какво да се направи. Аз зная доста добре, че има един куп аргументи, които също можем да не отчетем ", съобщи той.

Кунчев съобщи, че идната седмица ще е ясно дали заведенията ще отворят. Той не се ангажира дали министър председателят би трансформирал решението си.

Според Кунчев английският вариант на ковид настава у нас. Това е и повода за високата заболеваемост в Кюстендил. Здравният контрольор регистрира, в някои страни се регистрира закъснение на болестта. Той изясни, че по-притеснително било съществуването на бразилския и южноафриканския вид в Гърция.

" Неминуемо ще стане импорт. Голяма илюзия е, че с гранични ограничения можеш да спреш вирус ", разяснява специалистът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР