Обещанието за галактически напитки привлече стотици в предградието на Чикаго

...
Обещанието за галактически напитки привлече стотици в предградието на Чикаго
Коментари Харесай

Новите магазини за напитки на McDonald`s може да се окажат „гениални“

Обещанието за космически питиета притегли стотици в предградието на Чикаго Болингбрук, Илинойс, предишния четвъртък. Клиентите се редят на опашка с часове, а някои предлагаха подкупи, с цел да съкратят чакането си. Опашки от коли се виеха към селото с по-малко от 80 000 поданици, всички в гонене на едно нещо - специфична глътка от CosMc`s, новия концептуален магазин за питиета на McDonald`s, написа BBC.

Ресторантът, който беше разгласен единствено ден преди незабавното му разкриване на 7 декември, е „ профилиран в проучването на напитките “. За разлика от общоприетата витрина на McDonald`s, CosMc`s е наличен единствено с кола. Това е новият метод, който се основава на това, което компанията назовава „ смели и непредвидени вкусови комбинации “. Предлагат се специфични лимонади, смеси от студено кафе и други. McDonald`s възнамерява да отвори почти 10 пилотни местоположения в Съединени американски щати до края на 2024 година

Компанията навлиза в препълнен и възходящ пазар на производители на бързо кафе. Според данни от Allegra World Coffee Portal, платформа за данни, фокусирани върху кафе промишлеността, пазарът на марково кафе сега е със 7% над размера си преди пандемията. Пазарните водачи Starbucks и Dunkin` се чака да доближат надлежно 16 144 и 9 434 магазина в Съединени американски щати в 2024 година

Тези числа може да са обезсърчителни за нов състезател в пространството за бързо кафене, само че специалистите споделят, че CosMc може да е подготвена да заеме лично място в мощно конкурентния пейзаж.
Намиране на ниша в преуспяващ пазар
Андреа Ернандес, създателят на Snaxshot, платформа за информация за храни и питиета, допуска, че CosMc може да има какво да предложи на потребителите от Gen Z и Gen Alpha (тези, родени сред 1996 година и 2024 г.).

Starbucks беше напитката на хилядолетието, само че поколението Z е напълно обвързвано с контракултурата – те търсят нещо друго “, споделя Ернандес. Особено привлекателни са „ напитките, които можете да ремиксирате тъкмо както ги харесвате “.

Нищо не илюстрира тази пристрастеност към персонализирането по този начин, както DrinkTok, TikTok общественост, чийто хаштаг има повече от 4 милиарда гледания. DrinkTokers издигнаха специфичните питиета, като Pink Matcha Drink на Starbucks, до вирусна популярност – „ хакване “ на менюта с обширни персонализации и проявление на техните творения. Подготвяйки предложенията на CosMc, McDonald`s наподобява схваща какъв брой значимо е да се възползваш от това потребителско предпочитание. В прессъобщението на CosMc се приказва за „ персонализации на всяка крачка: ароматизирани сиропи, енергийни или витамин С шотове и доста повече “.

Менюто на CosMc също дава отговор на усета на по-младите генерации за охладени питиета. Изпълнителният шеф на Allegra World Coffee Portal Джефри Йънг споделя, че данните демонстрират, че „ по-младите консуматори избират студени питиета, до момента в който по-възрастните избират горещи “ – феномен, който Ернандес назовава „ предимство на студените питиета “.

В момента в менюто на новата верига има единствено шест разновидността за горещо кафе, селекция от топли чайове и общоприет парещ шоколад. Истинският фокус обаче е върху студените питиета, ориентирани към младежите, с варианти за студено кафе, в това число S`Mores Cold Brew, покрито с карамел, и цяло меню, отдадено на фрапе. Предложенията също по този начин акцентират смели, плодови усети, известни измежду DrinkTokers.

Ранното уведомяване наподобява демонстрира, че формулата работи. Въпреки че масите от DrinkTok към момента не са разгласили обичаните си смеси – евентуално заради малко отдалеченото местонахождение на водещия ресторант в центъра на Съединени американски щати – хаштагът #CosMc към този момент има 39 милиона гледания, а инфлуенсърите на TikTok събират стотици хиляди лайкове, публикувайки Съдържанието на CosMc.
„ Различен вид хора “
Въпреки че е новопостъпил на пазара на марково кафе, McDonald`s не стартира тъкмо от нулата. Той към този момент знае доста за кафето и своите консуматори посредством оферти за кафе McCafé, налични в магазините му в Съединени американски щати. McCafé също има необятно наличие отвън Съединени американски щати като независими местоположения. Някои специалисти пресмятат, че McDonald`s продава повече от половин милиард чаши кафе всяка година.

McCafé се концентрира върху топли питиета като кафе и еспресо и също по този начин предизвиква клиентите да забавят темпото и да се насладят на комфортни места за сядане и джаз атмосфера, основана на остаряла, емблематична европейска кафе просвета. Подходът на CosMc не може да бъде по-далеч от този модел. Вместо това, тези нови заведения за хранене натъртват на бързо, игриво преживяване – диференциране освен от личното McCafé на марката-майка, само че и от съперниците на CosMc.

Ернандес споделя, че този опит за разбиране на нов метод може да бъде книгата за триумф на CosMc.

Dunkin` е за полза, а Starbucks е по-скоро марка за първокласен метод на живот “, споделя тя. „ За да успее, McDonald`s би трябвало да се насочи към друг вид хора. “

За Йънг този потребителски профил е явен. „ Тази нова епоха на по-млади консуматори желае нещата да са занимателни, те желаят нещата да са налични, желаят бързо разрастващо се обслужване - неща като потребление на павилиони, поръчване на телефона и потребление на автомобила “, споделя той.

McDonald`s играе за сърцата на по-младите консуматори. “

Те не се нуждаят от прочувствената, паметна обвързаност, която тласка хилядолетните консуматори към Starbucks и Dunkin`. Те търсят снизходителни, смели, мощно индивидуализирани варианти в неповторимо комфортна конюнктура.

Ще направи ли CosMc`s гражданска война в изкуството на кафето като директен съперник на Starbucks и Dunkin`? Може би не, само че, както Ернандес и Йънг показват, може да не се наложи. Марката слага по-младите консуматори на напред във времето, тъкмо когато Gen Z и Gen Alpha стартират да набират покупателна дарба. Йънг прибавя:

Може да е талантлив удар. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР