Обемът на вредните емисии от самолети в света е намалял

...
Обемът на вредните емисии от самолети в света е намалял
Коментари Харесай

Обемът на вредните емисии в света от самолети е намалял с една трета

Обемът на нездравословните излъчвания от самолети в света е намалял съвсем с една трета поради всеобщото прекъсване на полетите, породено от ограниченията за ограничение на разпространяването на новия ковид, заяви " Файненшъл таймс ".

Изданието е анализирало данни от профилирания уебсайт FlightRadar24, който следи ситуацията на самолетите в действително време. По света са били анулирани към един милион полета. Поради това във въздуха не са били изхвърлени 28 милиона тона въглероден диоксид, което значи стесняване на нездравословните излъчвания с 31 на 100 по отношение на март предходната година.

Според водещия анализатор от финландския Център за проучвания на силата и чистия въздух Лаури Миливитри такова мощно стесняване не е записано даже в такива тежки времена за авиацията като интервала след терористичните набези в Съединени американски щати от 11 септември 2001 година или при експлоадирането на вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия през 2010 година.

" Нито едно от тези събития не е имало такова голямо въздействие върху размера на световните полети със аероплан като рецесията с ковид, което прави сегашните събития невиждани ", разяснява специалистът.

В публикацията на " Файненшъл таймс " се показват и данните на английската аналитична организация Оу Ей Джи (OAG), съгласно които през последната седмица на март размерът на полетите в света е намалял съвсем на половина в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Натовареността на такива международни авиационни центрове като Англия, Хонконг или Швейцария е спаднала с 90 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР