Обемът на транзакциите в Optimism нараства след обявяването на миграцията

...
Обемът на транзакциите в Optimism нараства след обявяването на миграцията
Коментари Харесай

Значителен ръст в транзакциите на Optimism – ето защо

Обемът на транзакциите в Optimism нараства след оповестяването на миграцията на Worldcoin към мейннета на Optimism. По данни на Etherscan през юли дневният брой транзакции в Optimism Mainnet е надхвърлил 600,000 два пъти.

Данните на L2Beat също по този начин разкриват, че мрежата от втори пласт е обработила 15.95 милиона транзакции през последните 30 дни, със приблизително 6.69 транзакции в секунда на ден.

Според мнозина точно неотдавнашното приемане на Optimism от Worldcoin е асъдействало за увеличението на размера на транзакциите. По-рано тази седмица Worldcoin разгласи прекосяването на World ID и World App към главната мрежа на OP.  

С приключването на миграцията на главната технология стартира миграцията на потребителите. Протоколът на Worldcoin към този момент е на Етериум, с мостове за Optimism и Polygon POS. Повечето от неговите “ ” портфейли са внедрени в Optimism, а World App към този момент поддържа Uniswap в мейннета на OP.

Миграцията на World ID към главната мрежа на OP се чака да ускори опциите на “ “, съгласно Worldcoin Foundation. Този ход е част от напъните на Worldcoin да вдъхне живот на “ “.

Superchain на Optimism се състои от вериги от втори пласт, наречени OP Chains, които споделят сигурност, информационен пласт и софтуерен стек с отворен код.

Optimism също по този начин ще претърпи няколко промени в своята екосистема. Одобрените оферти на O(1) Labs и RISC Zero ще внедрят системи за доказване на нулеви познания (ZK) за веригите на OP, сходно на разработките на Polygon и ZKSync.

Мрежата мащабира своето ръководство, с цел да реализира задачите си за хващане на съпротивата и систематизиране на ресурсите. Това ще включва въвеждането на “ ” и “ “, както и нови механизми за ръководство на приходите ѝ.

През седмицата в Optimism беше пуснато и приложението POMP, което дава опция на потребителите да ревизират доказателства за ETH , USDT , USDC , DAI и OP активи в главната мрежа на OP, без да разкриват информация за портфейла си.

Положителните развития в екосистемата на Optimism доведоха до повишение на цената на OP. Токенът означи 8% нарастване през последните 7 дни и все още на писане на публикацията се търгува за към $1.57.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР