Обект на странни обвинения станаха бившите лидерки в световната ранглиста

...
Обект на странни обвинения станаха бившите лидерки в световната ранглиста
Коментари Харесай

Серина и Винъс Уилямс обвинени в сексизъм заради... филм

Обект на странни обвинявания станаха някогашните лидерки в международната класация по тенис - сестрите Серина и Винъс Уилямс. Според консуматори в обществените мрежи, последният филм, който наблюдава историята на фамилията е... сексистки.

Лентата " Методът Уилямс " ( " Крал Ричард " ) споделя за първите стъпки на двете американки на корта под движимостите упътвания на татко им Ричард.

Според консуматори на обществените мрежи обаче сюжетът омаловажава достиженията им. Известната английска феминистка доктор Джесика Тейлър написа в " Туитър ": " Наистина ли вършат филм за триумфа на Серина и Винъс Уилямс, който се споделя " Крал Ричард " и е за татко им? Знам, че ще подразня някои хора, само че не считам, че филм за две от най-успешните и мощни дами би трябвало да бъде наричан на татко им или на който и да е мъж. Иска ми се той да беше за тях, а не за мъж. Наистина "

I get this has annoyed people but I genuinely didn’t expect a film about two of the most powerful, successful and amazing black female athletes to be named after a man, or centre a man.

I would have loved this film to be all about them, and not a man. That’s it really.
— Dr. Jessica Taylor (@DrJessTaylor)

Изказването е ненадейно, защото Серина и Винъс Уилямс постоянно са се борили за равноправието на половете на тенис корта. И двете постоянно приказват за разликата в наградните фондове и заплащането при мъжете и дамите тенисисти.

Главната роля във кино лентата - тази на Ричард Уилямс, е поверена на Уил Смит. Серина и Винъс са измежду продуцентите и сами са решили лентата да се концентрира върху този интервал от живота им и работата с татко им, който слага главните на огромните им триумфи.

Повечето консуматори в обществените мрежи не са съгласни с Тейлър.

Wait a minute. Some white women have a problem with Venus and Serena producing a movie that centers their dad? THEIR DAD. Is that what I’m reading on the timeline? That can’t be what’s happening right now.
— THEE Bri (@briannenoelle8)

" Чакайте! Някаква бяла жена има проблем с това, че Серина и Винъс продуцират филм за татко си? За техния татко! ", написа потребителка на " Туитър ".

If two world renowned and powerful Black women want to honor their Black father via a film for his critical role in their success, why disparage that?

In particular, why would a White woman deem it her role to disparage that?
— Vonnetta L. West (@VonnettaLWest)

Някои от отговорите на обявата стигат и по-далеч, като упрекват самата Тейлър, че се пробва да употребява сестрите Уилямс за талисмани на феминизма, а по този метод ги наскърбява.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР