Обедната почивка е онзи 1 час или 40 минути, в

...
Обедната почивка е онзи 1 час или 40 минути, в
Коментари Харесай

5 неща, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да правим в обедната си почивка

Обедната отмора е оня 1 час или 40 минути, в които човек може да се откъсне от работния развой и да поеме глътка чист въздух.
Много е значимо да оползотворите времето си пълноценно, тъй че незабавно, откакто се върнете на работното място, да се чувствате надалеч по-концентрирани и фокусирани върху работата.
Огромна неточност позволяват хората, които пробвайки да се потвърдят на своя шеф, не се възползват от времето за отдих и релакс. Сами не осъзнават, че по този метод забавят мисловната си активност и си вършат „ мечешка услуга ”.
Ще ви посочим 5 неща, които наложително да вършиме, когато сте в отмора:
1. Похапнете
Няма значение дали сте свиреп огладнели или към момента не изпитвате кой знае каква потребност от храна, наложително би трябвало да похапнете. Бихте могли да заложите на свежа салата, която да купите от био магазин или сами да си приготвите вкъщи от предната вечер.
2. Напуснете работното място
Когато похапвате, пиете кафе, фреш, пушите цигара или друго, наложително напуснете работното си място. Така позволявате на съзнанието да се пречисти и не го натоварвате с всички тези задължения, които би трябвало да отметнете до края на работния ден.

3. Посмейте се с сътрудници
Работата си е работа, само че човек има потребност от смях и забавление. В противоположен случай съзнанието му пропива със задания и стартира душевен да го тормози. Възползвайте се от обедната отмора и поговорете с другари от офиса. Разкажете им занимателна преживелица, посмейте се дружно и си споделяйте неща, свързани с всекидневието отвън работа.

 Kaкво хапват чиновниците в обедната си отмора в 13 страни по света Kaкво хапват чиновниците в обедната си отмора в 13 страни по света
Обедната отмора се е трансформирала в цялостен обред за множеството чиновници. Тя им разрешава да поемат глътка въздух през напрегнатия работен д...
4. Разходете се
Ако работите на място, което разрешава да се разноските в непосредствен парк, направете го с най-голямо наслаждение. Няма по-хубаво от това да подишаме чист въздух, да усетим от ароматите на цветя и дървета и да се полюбуваме на децата, тичащи към нас.
5. Пийте доста вода
Навярно в развой на работа сте пропуснали да пиете задоволително количество вода. Сега е моментът, в който да наваксате и да се хидратирате добре. Ще ви бъде от изгода, в случай че постоянно държите бутилка с вода пред очите си. Така няма да забравяте жизненоважната за организма ни течност.
Правете тези 5 неща в обедната отмора и сами ще се уверите, че работният ден може да бъде доста по-приятен, положителен и сполучлив!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР