Обединеното кралство може отново да отложи излизането си от Европейския

...
Обединеното кралство може отново да отложи излизането си от Европейския
Коментари Харесай

ЕП ще позволи ново отлагане на Brexit, ако бъде поискано. Но има уловка

Обединеното кралство може още веднъж да отсрочи излизането си от Европейския съюз. Това взеха решение евродепутатите през днешния ден след близо 3-часови полемики в Европарламента. На дебатите участваха основният договарящ по Brexit Мишел Барние и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.
544 депутати гласоподаваха за финалната резолюция, 126 - бяха срещу, а 38 се въздържаха.
Съществува обаче измама - би трябвало да резервира свободното придвижване по ирландската граница и даже при липса на договорка с Брюксел, Англия да извърши финансовите си отговорности към Общността.
На процедура това прави нова договорка сред премиера Борис Джонсън и договарящите по Brexit невъзможна. Вариантът за ново отсрочване е посочен в член 50 от Лисабонския контракт.
" Европейският парламент ще поддържа удължаването на периодите, посочени в член 50 от Лисабонския контракт, в случай че има аргументи и цел за това, по-специално (желание) да се избегне Брекзит без договорка, да се проведат парламентарни избори или референдум, да се откаже да приложи член 50 или да подписа съглашение за изискванията за евакуиране ", написа в резолюцията.
Постигнатото сега съглашение за отдръпване е заслужено, уравновесено и дава правна сигурност , означават евродепутатите. С това те удостоверяват още веднъж желанието на Брюксел за " проведен Brext ".
В резолюцията членовете на Екологичен потенциал показват готовността си за връщане към първичното предложение на Европейски Съюз за защитен механизъм, предопределен единствено за Северна Ирландия. Те също по този начин приветстват разглеждането на " различни благоприятни условия ", в случай че са правно и оперативно надеждни и дават отговор на управителните правила на Европейски Съюз. Те обаче акцентират, че няма да разрешат утвърждение за Споразумение за отдръпване без защитен механизъм.
И по този начин, новите евродепутати напълно трансферират топката в полето на Англия и ги показват като единствените виновни за Brexit без договорка . Както стана ясно преди дни - този вид ще има тежки последствия за жителите на Острова. Може би даже по-тежки, в сравнение с си показва самият министър председател Джонсън, както загатна по време на дебатите Мишел Барние. 
В резолюцията се акцентира, че спирането на работата на Народното събрание с решение на премиера Борис Джонсън до 14 октомври единствено усилва вероятността от най-лошия сюжет.
Въпреки това, " при положение на излизане без договорка, финансовите отговорности на Англия ще останат в действие ", гласи резолюцията. В текста също по този начин се отбелязва, че няма да има временен интервал в икономическите връзки с Европейски Съюз при липса на цялостно съглашение.
" По-нататъшни договаряния за нова комерсиална договорка, откакто Англия се отдръпна от Европейския съюз без такава, ще бъдат вероятни, единствено в случай че Лондон съблюдава отговорностите и обещанията си по отношение на правата на жителите, финансовото съглашение и Споразумението от Разпети петък ", се показва в документа.
Гарантирането на правата и житейските избори на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на английските жители в Европейски Съюз остава главен приоритет на Парламента , като евродепутатите показват тяхната угриженост по отношение на използването на схемата на Обединеното кралство за уседналост.
Те предизвикват останалите 27 страни членки да одобряват великодушен и пореден метод в това отношение, и да подсигуряват правната сигурност на английските жители пребиваващи в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР