Обединените арабски емирства обявиха, че са приели на своя територия

...
Обединените арабски емирства обявиха, че са приели на своя територия
Коментари Харесай

Бившият президент на Афганистан е в ОАЕ

Обединените арабски емирства оповестиха, че са приели на своя територия някогашния афганистански президент Ашраф Гани „ по филантропични аргументи “, откакто той избяга от страната си през предишния уикенд на фона на завладяването на властта от талибаните. Държавният глава е съпроводен от фамилията си, излиза наяве от изказване на ОАЕ.

По-рано в пост в обществената мрежа Фейсбук Гани сподели че „ талибаните са победили “ и изясни, че е напуснал столицата Кабул, с цел да избегне „ потоп от кръвопролития “. Първоначално се смяташе, че е в Оман, Таджикистан или Узбекистан.

Това не е първият път, в който богатата на нефт страна от Персийския залив приема някогашни водачи и техни родственици изключително. През 2017 година Дубай приюти някогашния тайландски министър председател Инглук Шинавата, който задочно бе наказан на пет години затвор.

Страната беше дом и на водача на пакистанската съпротива Беназир Бхуто през осемте ѝ години в заточение, преди да бъде убита в родината си през 2007 година.

ОАЕ са една от трите народи, които признаха предходния режим на талибаните от интервала 1996-2001 година преди настъплението на Съединени американски щати в Афганистан. Останалите две са Пакистан и Саудитска Арабия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР