Обединените арабски емирства (ОАЕ) забраниха полетите на дронове в страната,

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) забраниха полетите на дронове в страната,
Коментари Харесай

ОАЕ забраниха полетите на дронове в страната след смъртоносна атака на йеменските бунтовници

Обединените арабски емирства (ОАЕ) не разрешиха полетите на дронове в страната, откакто йеменските бунтовници хуси обявиха, че са направили смъртоносна офанзива с дрон против петролно оборудване и главното летище в страната, заяви Асошиейтед прес.

От събота феновете на безпилотни летателни апарати и други оператори на леки електрически спортни летателни апарати са изправени пред "правна отговорност ", в случай че бъдат хванати да се отдават на заниманието си за свое наслаждение, съобщи вътрешното министерство, като добави, че може да даде изключения на предприятия, които желаят да снимат.

Миналата седмица при необичаен удар с дрон и ракета в столицата Абу Даби бяха взривени няколко цистерни с гориво и починаха трима души.

Хусите, които държат столицата на Йемен и водят кървава война от години с водената от Саудитска Арабия военна коалиция, в която вземат участие и ОАЕ, поеха отговорност за нападението. Макар че ОАЕ значително изтеглиха войските си от изпадналия в патова обстановка спор, страната продължава да бъде забъркана в него и да поддържа локалните милиции.

ОАЕ обявиха, че хусите са взели на прицел страната с въоръжени с бомби безпилотни самолети, с крилати и балистични ракети, като прибавиха, че страната е прихванала някои от употребяваните за офанзиви оръжия. В отговор на удара водената от Саудитска Арабия коалиция през последната седмица ускори офанзивите против следените от бунтовниците елементи на Йемен.

Правителствените разпореждания в ОАЕ към този момент лимитират полетите на дронове в жилищни региони, както и наоколо до, към и над летища. Потребителите на дронове би трябвало да получат документ от органите на гражданската авиация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР