Обединените арабски емирства изпратиха още помощи за Сирия след земетресението,

...
Обединените арабски емирства изпратиха още помощи за Сирия след земетресението,
Коментари Харесай

ОАЕ изпратиха над 930 тона помощи за Сирия

Обединените арабски емирства изпратиха още помощи за Сирия след земетресението, което опустоши страната и прилежаща Турция предходната седмица. Самолети, пренасящи храна, палатки, облекла и медицински материали, кацат в Дамаск и Латакия съвсем всекидневно след земетресението.

Във вторник ОАЕ доставиха съвсем два пъти повече доставки за един ден, в сравнение с през предходните 6 дни.

" След като направихме оценка на вредите и на случилото се, установихме, че разрушенията, породени от земетресението, са големи. Обединените арабски емирства усилиха помощта си, с цел да облекчат страданията на своите братя и да се ангажират да им оказват помощ ", съобщи Хамад ал Кааби, началник на екипа за търсене и избавяне.

До понеделник от ОАЕ за Сирия бяха изпратени 533 тона помощи със самолети за оказване на помощ, а единствено във вторник в потърпевшата от земетресение страна дойдоха над 400 тона.

" След като приключим с задачите си по търсене и избавяне, имаме и други функции, да вземем за пример оказваме помощ за разпределянето на помощи на нуждаещите се фамилии и на хората, наранени от земетресението ", добави той.

Увеличението на помощта пристигна ден, откакто египетският президент изиска от шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да усили помощта за Сирия в тирада на Световната държавна среща на върха в Дубай

Общо 160 камиона с филантропична помощ, предопределена за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия, ще бъдат изпратени от гръцката област Атика, като първите от тях ще потеглят през днешния ден с транспортен съд по море. Събрани са 1000 кутии с храна и медикаменти и 2000 чувала с облекла. Лекарствените артикули и санитарните материали ще доближат до засегнатите региони по въздух. Целта е непрестанен поток от филантропична помощ. Агенциите за помощ и държавните управления усилват напъните си за оказване на помощ на опустошените елементи на Турция и Сирия, само че седмица след земетресението доста от хората, останали без дом, към момента се борят да посрещнат съществени потребности, като да вземем за пример да намерят заслон от лютия мраз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР