Обединените арабски емирства и Турция подписаха ново споразумение, което цели

...
Обединените арабски емирства и Турция подписаха ново споразумение, което цели
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства отменят митата върху почти цялата търговия с Турция

Обединените арабски емирства и Турция подписаха ново съглашение, което цели да удвои търговията сред двете страни отвън доставките на нефт.
Според това съглашение ще понижим или напълно отменим митата върху 93% от двустранната непетролна търговия. Това ще усили опцията за напредък на двустранната търговия сред двете страни, с цел да доближи над 40 милиарда $ през идващите 5 години, спрямо 19 милиарда $ в този момент.
Абдула бин Тук Ал-Мари, министър на стопанската система на ОАЕ

Турският министър на търговията уточни, че това ще задълбочи връзките с арабската страна.
С това съглашение ще пренесем в ново измерение нашите търговски и стопански връзки с Обединените арабски емирства - един от основните стопански играчи в Персийския залив.
Мохамед Мус, министър на търговията на Турция

Според проекта би трябвало да бъдат основани над 100 хиляди работни места на турския пазар и други 25 хиляди на този в Обединените арабски емирства.

„ Ще изградим стопански мост, който има здрави основи и се простира от Европа до Северна Африка, от Русия до региона на Персийския залив. Благодарение на всеобхватната характерност на съглашението имам вяра, че в границите на пет години ще увеличим размера на търговията си до към 25 милиарда $ “, съобщи турският президент Реджеп Ердоган, определяйки съглашението като историческо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР