Обединението на пенсионерите от Северозападна България изви "Хорото на нашето

...
Обединението на пенсионерите от Северозападна България изви "Хорото на нашето
Коментари Харесай

Пенсионери от Северозапада се хванаха на протестно хоро

Обединението на пенсионерите от Северозападна България изви "Хорото на нашето неодобрение " в центъра на Видин.
"Целта бе тласкане на ръководещите да одобряват Закона за възрастните хора и да преизчислят пенсиите им ", разяснява регионалният ръководител на Съюза на пенсионерите във Видин Малинка Башлийска.
"Решихме да създадем едно протестно хоро и да предизвикаме ръководещите да преразгледат Закона за обществено обезпечаване и да създадат преизчисление на заплатите. В момента има проявени дискриминация сред пенсионерите, пенсионирани преди 2007 година и тези, които в този момент се пенсионират. Основен съставен елемент е междинният застрахователен приход, който е съвсем два пъти повече преди 2007 година ", добави тя.
За да поддържа настояването на пенсионерите във Видин бе дошъл ръководителят на Отечествения съюз Симеон Симеонов, който разгласи, че в случай че не се вземат ограничения ще има огромен народен митинг на 17 октомври в София.
"Днес съм пристигнал да поддържа нашите татковци и майки в тяхната нелека борба за оцеляване. Дано да съумеят в борбата. На 17 октомври ще се забележим в София. От Видин ще се забележим в София, в случай че няма съответно решение от властимащите, когато се преглежда бюджетът на страната. "
С изявления се включиха представители на разнообразни пенсионерски клубове от Северозапада, които приканиха за сливане и се хванаха на протестното хоро. Обединението на пенсионерите от района бе учредено през месец юни в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР