Обединението на Крим с Русия никога не е било на

...
Обединението на Крим с Русия никога не е било на
Коментари Харесай

Путин: Обединението на Крим с Русия не беше на дневен ред преди преврата в Украйна

Обединението на Крим с Русия в никакъв случай не е било на дневен ред преди преврата в Украйна. Това означи съветският президент Владимир Путин по време на годишната си конференция в края на годината.

Той настоя, че било невероятно за Русия да откаже отбрана на кримчани след украинския прелом, както Путин и съветските управляващи дефинират свалянето от власт при започване на 2014 година на тогавашния проруски президент Виктор Янукович след огромните няколкомесечни митинги на Майдана в Киев, настояващи за доближаване с Европейския съюз.

" Изострянето стартира през 2014 година Какво се случи тогава? Преврат. Кървав. Хора бяха убити и изгорени ", показа трактовката си на събитията Путин, като добави: " Президентът Янукович се съгласи с всичко, получи гаранции от други страни за спокойно разрешаване на обстановката. Как бихме могли да откажем на Севастопол и Крим да ги вземем под наша отбрана? "

Той настоя, че във връзка с Украйна " те сътвориха страна, която включваше исторически съветски територии ".

Освен това съветският президент показа своето " усещане ", че се приготвя трета военна интервенция в Украйна и " те предизвестяват Русия да не се намесва ".

Русия трябвало да мисли за националната си сигурност и непрекъснато да следи събитията в Украйна, настоя Путин.

Според него главният проблем бил, че Киев отхвърля да съблюдава Минските съглашения, които съгласно него са единственият метод за разрешаване на обстановката в Донбас.

По-късно съветският президент акцентира, че бъдещето на този район ще се дефинира от самите поданици на Донбас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР