Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си “Жените

...
Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си “Жените
Коментари Харесай

БСП с кампания: „Жените срещу насилието“

Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия регистрира акцията си “Жените против насилието”. Инициативата бе разпространявана в цялата страна.

Разнообразните интензивности, отдадени на битката с насилието, събраха доста съидейници и отвън партийните структури, както и неправителствени организации, ангажирани с идеята. Кампанията бе осъществена посредством фонд “Инициативи” на Народно събрание на Българска социалистическа партия и ще продължи и през 2018 година

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи самодейността да бъде застъпена и в Народното събрание, като за задачата дамите от ПГ на "БСП за България " ще се извърнат към дамите народни представители и от другите парламентарни групи. “Колкото и да сме разнообразни, и да имаме политически разногласия, имам вяра, че никой няма да ни откаже съдействие по тази тема”, разясни Нинова. Според нея множеството хора в страната живеят в непрестанен боязън – у дома, в работата, в обществото.

„ Каузата, която сме си избрали, ни отива най-вече като дами, като майки, съпруги, баби – против експанзията и насилието. Пред нас стои призванието да пазим фамилни полезности. Каквото и да си приказваме за насилието в учебно заведение, в обществото, главното ядро, което остава, е фамилията “, сподели още Нинова. Тя предложи националната акция за идната година да бъде „ Смели дами споделят: Не на страха! “

Заместник-председателят на ОЖС Мариана Бояджиева уточни, че по време на срещите в страната са постъпили и оферти за законодателни ограничения, които да доведат до предварителна защита, протекция и понижаване на насилието върху дами.

„ Темата с насилието не се изчерпва единствено с насилието над дами. Агресията се демонстрира в разнообразни форми “, акцентира другият зам.-председател на организацията Смиляна Нитова. В полемиката бяха направени оферти във всеки регионален град да има спешен център, тъй като цели райони в страната сега са непокрити със структури за поддръжка.

Председателят на ОЖС Катя Николова благодари на всички съпричастни с акцията и на организациите по места за дейното присъединяване. Всички присъстващи поддържаха и предлагането й организацията да стане част от Европейското Женско лоби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР