„Обърнахме внимание на използването на думата „корупция” по отношение на

...
„Обърнахме внимание на използването на думата „корупция” по отношение на
Коментари Харесай

Според Митрофанова Петков е оскърбил Путин с думата „корупция“

„ Обърнахме внимание на потреблението на думата „ корупция” във връзка с Президента на Руската Федерация Владимир Путин в подтекста на построяването на газопровода „ Балкански поток”. Подобни голословни изявления в адрес на президента са безусловно неприемливи и не могат да се преглеждат иначе с изключение на като огорчение по отношение на Руската Федерация”.

Това съобщи посланикът на Москва в София Елеонора Митрофанова на ежеседмичния си така наречен брифинг, оповестен по традиция на фейсбук страницата на съветското посолство у нас.

Вчера министър председателят Кирил Петков съобщи по време на бизнес закуска, проведена от Американската комерсиална камара в България, че битката с корупцията значи ограничение на непознатите въздействия, най-много от Русия. А на 12 май Петков сподели на съвещание на Министерски съвет след завръщането си от Съединени американски щати: „ Нашите сътрудници виждат корупцията като главен миг на въздействието на Путин в нашия регион”. След това министър председателят разпореди цялостна инспекция на плана за газопровод „ Балкански поток”.

Руската посланичка уточни също, че доставките на природен газ от Русия за България могат да бъдат възобновени, в случай че страната ни отстъпи пред изискванията на Москва. " На този миг към този момент 14 водещи европейски компании са направили заплащания по новата скица. Още 20 са разкрили съответни сметки в “Газпромбанк”, в това число оператори от Германия и Италия. Доставките в страните, които престанаха да извършват финансовите си отговорности, могат да бъдат възобновени след приемане на възнаграждение по открития ред ", добави тя.

Освен това тя разгласи, че „ провеждането на специфичната интервенция е превантивна мярка, с цел да не се допусне пълномащабната експанзия против Донецката и Луганската национални републики и обособени райони на Русия, която е била планувана от Украйна за март на тази година”, като задачата е „ демилитаризацията на Украйна, която би трябвало да стане неутрална държава”.Митрофанова също по този начин регистрира, че в металургичния цех „ Азовстал” са се „ предали” 1 730 украински бойци и „ ориста им ще бъде решена в съда”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР