О громният контейнеровоз, който буквално запуши Суецкия канал и доведе

...
О громният контейнеровоз, който буквално запуши Суецкия канал и доведе
Коментари Харесай

Защо не могат да отместят кораба, запушил Суецкия канал

О громният контейнеровоз, който безусловно запуши Суецкия канал и докара до повишаване на петрола в световен мащаб, е затънал в седименти.

Дългият близо 400 метра транспортен съд е изцяло претрупан и чудовищната му маса от 200 хиляди тона трансформира в сериозен проблем засядането му в наносите край десния бряг на основния воден път.

Юкито Хигаки президент на японската компания притежател разгласи, че евентуално в събота наносите ще бъдат изчистени в задоволителна степен, тъй че контейнеровозът да заплава още веднъж.

В момента 10 влекача почистват Суецкия канал на мястото на случая. В същото време повече от 200 огромни кораба чакат в Червено море.

"Корабът не пропуща вода. Няма проблем с кормилото и витлата. След като го отместим ще може да плава ", уточни Хигаки на конференция в Япония. "Продължаваме работата по унищожаване на утайките с спомагателни принадлежности за драгиране. "



Специализиран смукателен екскаватор, който може да реалокира 2000 кубически метра материал на всеки час, дойде на мястото в четвъртък.

Броят на чакащите кораби на южния вход на канала кораби нараства експоненциално, откакто контейнеровозът се завъртя и запуши напречно водния път във вторник. През дългия 193 км Суецки канал минава към 12% от международния търговски трафик – главно първични материали от Азия и Австралия и нефт от Близкия Изток.

Алтернативният маршрут е към нос Добрата вяра в южния завършек на Африка, само че лишава две седмици повече, а и рисковете, свързани с стихии се доста по-големи.



Съветник на президента на Египет съобщи, че се надява обстановката да бъде решена в границите на два до три дни.

Според специалисти обаче в случай че се наложи контейнерите да бъдат разтоварени посред пустинята на Египет, с цел да се олекоти контейнеровозът и да излезе от наносите, интервенцията може да продължи седмици.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Кольо призна на жена си за изневярата. Тя внезапно изчезна. Не я видя 3 седмици. После почна да проглежда. Първо с лявото око... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНа място са изпратени спешни екипи, които да отстранят проблемаНад половин милион българи страдат от белодробни заболяванияПочти всекидневно те откарват инфектирани с COVID-19 до болничното заведение в БургасТе бяха доставени в по-голямата част от тяхПтицата е открита в локва в безпомощно състояниеПроверени са над 730 обекта, кое е главното нарушениеПроизвелият изстрелите се е предал доброволноПричина за него е административният произвол и политическата дискриминацияПрез " дейния сън " те трансформират цвета си и движат двете си очиГерманският политик Волфганг Кубики се притеснява от растеж на болестите. Но прав ли еВ президентската институция се организира експертна полемика за развиване на двустранните връзки сред България и РСМОССЕ отвори краткотрайна задача за наблюдаване на идните парламентарни избориДвамата са упрекнати в убийства и бандитизъмИзмамникът и жертвата поддържали онлайн връзка в продължение на две годиниОбщо шестима души бяха арестувани по случая  Веселин Мар </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР