НЗОК дава допълнително 774 милиона леваКлиничните пътеки остават с увеличение

...
НЗОК дава допълнително 774 милиона леваКлиничните пътеки остават с увеличение
Коментари Харесай

2000 лв. заплата за лекар в 154 болници у нас

НЗОК дава в допълнение 774 милиона лв.
Клиничните пътеки остават с нарастване от 25 на 100

Заплата от 2000 лева за доктор и 1500 лева за медицински личен състав са съумели да обезпечат 154 лечебни заведения у нас. Други 222 лечебни заведения към момента не могат да покрият условията за хонорари в бранша.

Въпреки това лечебните заведения, които не са постигнали контрактуваното нарастване на медицинския личен състав от 1 август, няма да бъдат глобени, а всички лечебни заведения ще получат спомагателни средства от Здравната каса за последните три месеца на годината в общ размер 774 милиона лв.. Това заяви шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. доктор Петко Салчев.

Той осведоми, че огромна част от регионалните лечебните заведения са постигнали равнищата на заплатите. Салчев добави, че има единствено едно огромно университетско лечебно заведение, което не е постигнало заложеното в груповия трудов контракт.
Проф. Салчев добави, че е изпратил писмо до шефовете на районните здравноосигурителни каси да не подхващат никакви ограничения с оферти за понижаване на цените на клиничните пътеки. Той уточни, че цените на клиничните пътеки остават с нарастване от 25 на 100 от 1 май.

Към този миг няма лечебно заведение, което да е направило активност и тя да не се заплати, сподели от своя страна ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК доктор Александър Златанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР