Нюкасъл направи поредна крачка към голямата си цел - класиране

...
Нюкасъл направи поредна крачка към голямата си цел - класиране
Коментари Харесай

Нюкасъл помете Брайтън и е на победа от Шампионската лига

Нюкасъл направи поредна крачка към огромната си цел - класиране за Шампионската лига. " Свраките " победиха с 4:1 Брайтън в отсрочен мач от 25-ия кръг на Премиър лийг и към този момент са единствено на победа от обезпечено място в топ 4. Възпитаниците на Еди Хау излязоха много въодушевени за този дуел и реализираха своето с автогол на Денис Ундав в 22-рата, и попадения на Дан Бърн в 45-ата, Калъм Уилсън в 89-ата и Бруно Гимараеш в 91-вата минута на дуела. За гостите пък прецизен бе Ундав в 51-вата минута.

Срещата стартира с напън на домакините, които пропуснаха няколко положения пред вратата на Джейсън Стийл. В 23-ата минута резултатът въпреки всичко бе открит. При едно центриране от корнер Денис Ундав не се намеси добре и с глава прати топката в личната си врата.

В 30-ата минута играчите на Нюкасъл претендираха за дузпа за нарушаване против Калъм Уилсън в наказателното поле, само че макар митингите им, съдията подмина обстановката и не уточни бялата точка.

В добавеното време на първата част " свраките " удвоиха преднината си. При едно центриране от фаул Дан Бърн бе оставен изцяло непокрит наоколо до вратата и с глава бе прецизен за 2:0.

В началото на второто полувреме Брайтън сподели признаци на възкръсване и съумя да върне един гол. Денис Ундав се реваншира за автогола първоначално и понижи резултата. Той получи прелестен пас в кулоар, съумя да се измъкне сред двама бранители и стреля във вратата за 2:1.

Нюкасъл обаче реши всичко в своя изгода в самия завършек на мача с два бързи гола. Първо в 89-ата минута домакините проведоха страхотна контраофанзива, Уилсън получи зад отбраната и останал очи в очи с вратаря означи за 3:1.

В 91-вата минута още веднъж на контраофанзива падна и четвъртия гол във вратата на " чайките ". Отново Уилсън получи в наказателното поле, само че този път задържа топката и изчака включването на Бруно Гимараеш, който получи към дузпата и без проблеми означи за крайното 4:1.

Така Нюкасъл се поздрави с успеха и с актив от 69 точки държи крепко 3-тото място във краткотрайното класиране. Брайтън пък остава на 6-ата позиция с 58 точки.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР