Нюкасъл допусна трета поредна домакинска загуба във Висшата лига. Свраките

...
Нюкасъл допусна трета поредна домакинска загуба във Висшата лига. Свраките
Коментари Харесай

Кристъл Палас върна Нюкасъл в реалността

Нюкасъл позволи трета поредна домакинска загуба във Висшата лига. " Свраките " отстъпиха с 1:3 на Кристъл Палас и се намират на 16-о място в класирането, само че с мач повече от 17-ия Брайтън.

Джонджо Шелви даде задатък на Нюкасъл в самото начало, само че още до почивката Кристъл Палас направи поврат и си отмъсти за загубата от " джордитата " по-рано през сезона. Попаденията за " орлите " вкараха Жайро Ридевалд (21') и Гари Кейхил (25').

Нюкасъл влезе в мача със самочувствие след успеха над Евертън на " Гудисън Парк ". Преди това отборът на Стив Брус беше в серия от 11 срещи без триумф и рецензиите към мениджъра идваха от всички направления. Брус направи единствено една смяна в състава. На мястото на контузения Джамал Ласелс стартира Киърън Кларк.

Кристъл Палас се отдалечи от зоната на изпадащите с трите точки против Уулвърхамптън през уикенда, а през днешния ден за първи път през сезона реализира две следващи победи и към този момент е по-близо доникъде на класирането.

Началото беше съвършено за Нюкасъл. Още във 2-ата минута Калъм Уилсън подаде на Джонджо Шелви и халфът на домакините прати топката в мрежата със мощен удар, оказал се неспасяем за Висенте Гуаита. Не след дълго късмет се откри и пред Джеф Хендрик, само че неговият изстрел от въздуха не попадна в очертанията на вратата.

Постепенно Кристъл Палас съумя да изравни играта. Джордан Аю пропусна да се разпише с глава, само че " орлите " стигнаха до гол в 21-ата минута благодрение на Жайро Ридевалд. Той посрещна топката на границата на наказателното поле, а ударът му рикошира в Кларк и Карл Дарлоу нямаше какво да стори.

Само 4 минути по-късно Еберечи Езе центрира на близката греда и Гари Кейхил заби второ попадение за Кристъл Палас. Домакините можеха да отговорят бързо, само че Гуаита избави удар на Райън Фрейзър, а по-късно Мигел Алмирон и на два пъти Фабиан Шер пропуснаха да се разпишат за Нюкасъл.

Веднага след почивката Дарлоу избави мощен удар на Патрик ван Аанхолт. В 59-ата минута гостите останаха без звездата си Уилфред Заха, който получи контузия и бе сменен от Андрос Таунзенд. В 66-ата превъзходна интервенция на Натаниел Клайн попречи на Уилсън да вкара за 2:2.

Стив Брус пусна Ален Сен-Максимен и Дуайт Гейл, само че Нюкасъл не стигаше до чисти положения. Продължетелните разигравания на " свраките " позволяваха на противника да се подреди в и към наказателното си поле, а балонните центрирания не бяха проблем за Гуаита. Единствено неочакван пробив на Сен-Максимен в 80-ата минута сътвори напрежение за отбраната на Кристъл Палас, само че Скот Дан подложи тялото си на пътя на топката.

В идващия кръг " орлите " ще гостуват на Лийдс в гонене на трета поредна победа, а Нюкасъл ще е хазаин на Саутхамптън.

Премиър лийг 22 кръг, вторник 2 февруари  Нюкасъл 1:2краен резулат  Кристъл Палас
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР