Нямаше подготвена здравна система в света, ако погледнете и на

...
Коментари Харесай

Швейцарската здравна система не била готова навреме, та нашата ли? |

Нямаше готова здравна система в света, в случай че погледнете и на Запад, и на Изток. Всяка една от здравните системи се задъхваше. Считате ли, че Швейцария - всички знаем какво може като страна, която е сходна на България - не се е подготвила в точния момент, та интензивните им кревати свършиха,  съобщи в " Панорама " на Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Имаме задоволителен брой кревати, ние сме на една от водещите позиции в Европа по болнични кревати на човек от популацията. Имаме инсталация, задоволително лекарства и центрове за плазма. Проблем има с личния състав, твърди Ангелов.

По думите му по-строгите ограничения са наложени у нас в точния момент: " Отложихме във времето, тъй като заболеваемостта към оня миг беше ниска. Планът, по който работим и следваме: увеличението на строгостта на ограниченията стартира тогава, когато България доближи равнища на заболеваемост не по-ниски от 600 на 100 000 души "

Относно високата смъртност у нас след заразяване с ковид Ангелов съобщи:

" Следим всяко едно число със сериозна угриженост. От разбора, който следим, виждаме, че огромна част от българските жители, попадащи в тази статистика, имат доста съпътстващи болести. България държи водещите места по сърдечно-съдови болести. Българската нация има съществени здравословни проблеми. Имаме недобра здравна просвета и тъкмо тук би трябвало да работим ". 

Той е безапелационен, че е поел ангажимент, който ще извърши: " Ще показва проект за здравето на нацията, който ще съдържа линията на човешкия живот от раждането до гибелта и нуждата от спомагателни здравни събития в региона на профилактиката. Те ще подобрят демографските индикатори на нацията ни. "

COVID-ваксините у нас, антигените проби и е-здравеопазването

Имаме контракти за четири ваксини от четири компании. Започва офанзивата на човечеството против ковид - ние ще го победим, с помощта на имунизациите, сподели здравният министър.

Проф. Ангелов разяснява и проблема с позитивните резултати от антигенните проби, които не влизат в статистиката. Не можем сега да приемем антигенните проби, тъй като това не среща схващане у всички експерти - нашите и европейските лекари все още не дават рекомендация антигенните проби да бъдат приравнени с PCR тестванията, изясни той.

Обещах да има електронна рецепта и електронно направление до Нова година и ще го извърша, безапелационен е още Костадин Ангелов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР