Нямаме очаквания, че някой от вън ще реши проблемите в

...
Нямаме очаквания, че някой от вън ще реши проблемите в
Коментари Харесай

Деница Сачева: Не може да бъдем принуждавани да приемем законопроект, писан на коляно по Коледа

" Нямаме упования, че някой от вън ще реши проблемите в България. Темата за правосъдна промяна не може да бъде успеха на един или различен политически интерес. Това не може да е правосъдна промяна. Ние сме " за " правосъдна промяна, само че не да бъдем принуждавани да приемем законопроект, писан на коляно към Коледа ".

 

Това съобщи в студиото на " Още от деня " Деница Сачева - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и някогашен обществен министър. 

 

Отдавна повтаряме, че сме подготвени да приказваме за правосъдна промяна, може и още в този момент, или идната седмица, да се стартира сериозен диалог, а не да се чака образуването на парламент, акцентира Сачева позицията на ГЕРБ по настояването за незабавно приемане на законопроекта за контрола върху основния прокурор.

" Нека дискутираме по съответни тематики, да приказваме за първите законопроекти, които ще бъдат импортирани в новото Народно заседание, да стартираме диалога за правосъдната промяна. Ние ги каним да седнем на една маса и да стартираме съответните диалози за това по какъв начин би трябвало да наподобява правосъдната промяна, която ще е призната от всички народни представители, а не тази, която ще е в услуга на един или различен политически интерес, " означи тя.

Сачева беше безапелационна, че Владислав Горанов ще успее да потвърди своята непорочност, а включването му в листата " Магнитски " е " непозволен и диспропорционален удар против него и по отношение на неговата роля в българската политика ".

Искаме да забележим съответни доказателства по обвиняванията. До този миг изказванията против господин Горанов са от олигарх, който се укрива от българското правораздаване и също е глобен по " Магнитски ", разяснява Сачева.

" Разговарях с господин Горанов. Той ме увери, че постоянно е защитавал държавния интерес. Именно той бе индивидът, който пръв повдигна тематиката, че не са плащани налози. Той организира сложна и тежка борба, пое политическа отговорност и напусна поста на министър на финансите. Комисията по хазарта беше закрита тъй че е поета и административна, и политическа отговорност ", изясни тя.

" Нямаме упования, че някой от вън ще реши проблемите в България. Темата за правосъдна промяна не може да бъде успеха на един или различен политически интерес. Това не може да е правосъдна промяна. Ние сме " за " правосъдна промяна, само че не да бъдем принуждавани да приемем законопроект, писан на коляно към Коледа ", разяснява Сачева.

" Много внимание отдадохме на опаковката и доста малко на наличието. Още на първото съвещание на правна комисия се прегледа смяната в КПКОНПИ и хората на Политическа партия не бяха на съвещанието, когато се гледаха измененията в Наказателен кодекс, хората на Демократична България и Политическа партия не бяха в зала. Защо не бяха там да ги защитят? ", запита Сачева.

" Имаме упоритостта и самочувствието да сме първи на изборите. Ние имаме водещо място, макар че против нас стои конгломерат от осем партии. Въпросът не е какво ние ще създадем, а какво ще създадат партиите, които се причисляват към опозицията, с цел да одобряват най-сетне демокрацията, тъй като това не е да вървим на избори непрестанно, а да приемем вота на гласоподавателите, които подреждат партии с ясното схващане, че не желаят да дадат цялата власт на нито една от тях и желаят съдружно ръководство ", означи Сачева.

По думите ѝ от ГЕРБ постоянно са давали оферти за излизане от политическата рецесия.

" Ясно е, че вотът на българските жители слага ГЕРБ-СДС в позиция за ръководство. Очевидно е, че без коалиция ГЕРБ-СДС устойчиво ръководство на България не може да има и това излиза наяве в една поредност от избори. Въпросът е за какво това не се схваща, за какво не се дешифрира. Нима вотът на хората няма значение, а има значение какво желаят един, два или трима кукловоди на политическото пространство сега ", акцентира тя.

Ако ние пропилеем още една акция, обяснявайки кой с кого не може и какво не може, хората ще изгубят изцяло доверие, че политиката може да взема решение проблеми, съобщи Сачева.

" Хората чакат доста ясни решения във връзка с опазване на здравето, обучение, инфраструктура, на планове. Ние изоставаме фрапантно в редица браншове от публичния живот. В момента изоставаме фрапантно от цяла Европа - за първи път сме държава-донор по връзки на средства, тъй като на практика плащаме повече, в сравнение с получаваме ", заключи Деница Сачева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР