Нямаме никаква сигурност за доставките на природен газ, кърпим на

...
Нямаме никаква сигурност за доставките на природен газ, кърпим на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Нямаме никаква сигурност за доставките на газ. Кърпим на парче, ден за ден

Нямаме никаква сигурност за доставките на природен газ, кърпим на парче, ден за ден, месец за месец, съобщи на конференция на ГЕРБ депутатът и някогашен енергиен министър Делян Добрев.

Той разяснява и къде се разтоварват танкерите с полутечен газ и какъв брой са те.

„ Не знаем нито за първия танкер, нито за втория. За първия чухме, че се разтоварва в Турция, вторият май се загуби. Трети и четвърти не знам дали има. А то един танкер е за по-малко от един месец, т.е. в това отношение ми се коства, че нямаме никаква сигурност за доставките, тъй като ние кърпим на парче, ден за ден, месец за месец. За цени не приказвам въобще. Говоря за съществуване на газ, за доставка на газ. Нищо не знаем, но е хубаво да питате ръководещите, ние сме съпротива въпреки всичко “, обърна се към публицистите Добрев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се намеси и означи, че за медиите енергийната комисия е затворена и въпросите са неразрешени.

„ Не инцидентно заместник-министър на енергетиката споделя, че чудовищни неща се случват, само че несъмнено омертата на същинската мафия, която ръководи сега, важи с цялостна мощ “, сподели Бойко Борисов.

„ Къде го разтоварват? Най-вероятно го разтоварват в Перловската река. Кое е загадка? Защо не им е прелестно да кажат, че го разтоварват в Турция? Защото идва по интерконекторите и компресорите, които ние построихме. Иначе нямаше и от кое място да пристигна “, означи водачът на ГЕРБ.

„ Нали на 1 юни щеше да работи гръцката връзка. Ще работи, но по-нататък. Нали една година и половина щяха да я построят. Те построиха по-малко, в сравнение с ние по гръцката връзка. Компресори сложиха ли, с цел да покачат потенциала? Освен пиари, които виждаме, друго не виждаме и друго не чуваме “, акцентира Борисов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР