Да оставим социолозите да работят, за да минимизират отклоненията, които

...
Да оставим социолозите да работят, за да минимизират отклоненията, които
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Да оставим социолозите да работят и да имаме две наум при интерпретацията на данните

Да оставим социолозите да работят, с цел да минимизират отклоненията, които непроменяемо дават изследванията. Но дано постоянно да имаме не едно, а две мислено, когато слушаме интерпретациите на данните.

Това сподели Ваня Григорова, водач на Коалиция " Солидарна България " и лидер на листите в 25 МИР и за европейски парламент във връзка резултатите от социологическите изследвания за изборите на 9 юни, които излизат в последните седмици.

" Някои коментатори употребяват несъвършенствата на социологията, с цел да вършат комфортни на статуквото внушения, съобщи тя. - И защото си изпатих на локалните избори, няма по какъв начин да не припомня за метода, по който социологически изследвания бяха употребявани против мен, с цел да убият ентусиазма и силата на хората и да потвърдят, че няма късмет да бъдат преборени претендентите на ръководещите - Терзиев и Хекимян. Центърът за разбори и маркетинг на 5 октомври 2023 година даде резултати за Терзиев 33,8%, Хекимян 23,7%, Григорова 13,8%, от " Тренд " на 11 октомври 2023 година оповестиха, че най-вероятният конфликт на балотажа ще бъде сред представителите на ГЕРБ и ПП-ДБ, а от " Алфа рисърч " на 26 октомври 2023 година разгласиха следните данни: Терзиев 29,8%, Хекимян 21,1%, Григорова 20,2%. В този хор се включи и госпожа Корнелия Нинова, чиято партия беше част от обединението, която ме издигна за кмет на столицата. На 8 октомври 2023 година в предаването " 120 минути " тя съобщи: " От социологията, която виждаме, дава балотаж сред ГЕРБ и Политическа партия, сред Терзиев и Хекимян. Няколко такива изследвания излизат от най-различни организации ".

Лидерът на " Солидарна България " напомни, че резултатите от първи тур на локалните избори бяха напълно разнообразни - 31,8% за Терзиев, 21,59% за Ваня Григорова и 17,83% за Хекимян. " Балотажът не беше сред двете страни на Сглобката. Въпреки всички прогнози, в това число на някои от съдружните ми сътрудници, разяснява тя. - Това продължи и в деня на балотажа, до който " ненадейно " аз стигнах. По принцип е нелегално данни от екзитполове да се разгласяват в изборния ден, по тази причина разнообразни медии го вършат през конни надпревари, ралита и прочие По обед разликата сред мен и Терзиев, която беше оповестена през такива уеб сайтове, стигна до 12-14%. Това смаза огромна част от хората, които желаеха да ме поддържат. При такава разлика няма никакъв късмет за превръщане на резултата. Ако данните отразяват действителността обаче. Дори вечерта, към този момент изцяло законно оповестените данни от екзитполове сочеха 7-8% разлика сред мен и кандидата-милионер. Официалният обаче е разлика от 1,3% или 4800 гласа. А действителният? Още никой не знае, откакто записите в над 300 флашки, които би трябвало да съхраняват данните от машинното гласоподаване, са... модифицирани. Но дано оставим съдът да си свърши работата. Ако обаче не бяха умъртвили ентусиазма, силата през операции с прогнози, изобщо нямаше да стигнем до съд ".

Ваня Григорова добави, че Коалиция " Солидарна България " продължава акцията си в страната. " Има градове, в които на наши срещи се отзовават в пъти повече жители, в сравнение с някои парламентарно показани партии, съобщи тя. - Хората ни посрещат топло и ни поддържат, тъй като виждат в наше лице работеща опция на Сглобката, на неолиберализма, на господството на капитала над труда, на сляпото послушание на разпорежданията на " евроатлантическите ни сътрудници ". Ние имаме сила и експертиза, а това плаши. Всичко е в нашите ръце, не могат да ни ги вържат с внушения и операции. Време е за хората! Опитват се още веднъж да натиснат паузата, само че няма да съумеят ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР