Нямаме гаранция за ремонта на двигателите за руските МИГ-ове. Това

...
Нямаме гаранция за ремонта на двигателите за руските МИГ-ове. Това
Коментари Харесай

А сега накъде? Въпросителни и загадки около ремонта на МиГ-29 от Русия

Нямаме гаранция за ремонта на моторите за съветските МИГ-ове. Това стана ясно в Комисията по защита и сигурност в Народно събрание, на която бе изслушан министърът на защитата Красимир Каракачанов и неговите заместници. Експертите по приема на моторите открила няколко разминавания. Основният проблем е, че липсват истински формуляри на производителя. Двигателите пристигнали у нас с документи от ремонтната организация, а не от компанията производител на мотора, каквото е изискването по контракта.

Липсата на автентичен формуляр значи, че няма информация по кое време са създадени моторите, какъв брой време са работили, къде са работили. Цялата тази информация е извънредно сензитивна за Военновъздушни сили. Цялата процедура може да се нападна от компании, които не са взели участие в състезанието за ремонт. Затова МО написа до съветския цех. Отговорът от там сочи, че заводът за ремонт е и цех производител на моторите.

След извършена среща с доставчика е решено военният министър да изпрати писмо до РСК МИГ. От отговора на съветската компания зависи дали ще продължим с ремонта или стопираме.

Сред въпросите е дали производителят и компанията, направила ремонта са една и съща организация. Искаме отговор за какво съветската страна не споделя къде е летял този мотор, кой е бил водачът и така нататък " Искаме да знаем и какъв е остатъчният запас на моторите, с цел да не се окаже, че след ремонта той не е задоволителен ", изяснява военният министър. Нашето военно аташе в Москва ще реши и инспектира на място истинските формуляри, които все още Русия не ни дава.

" До края на седмицата чакаме отговори. Въпросът е всичко да е ясно и да няма звук в системата ", разгласи Красимир Каракачанов и добави, че има разновидности да решим казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР