Нямаме данни за нов плашещ вариант на COVID-19, заяви пред

...
Нямаме данни за нов плашещ вариант на COVID-19, заяви пред
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни дали има нов плашещ вариант на COVID-19 в Китай

Нямаме данни за нов плашещ вид на COVID-19, съобщи пред БНР проф. Тодор Кантарджиев - консултант на Столична община по здравни въпроси, в коментар за новото разпространяване на COVID-19 в Китай.

Все отново съгласно него в европейски проект би трябвало да се направи нещо, с цел да не допуснем вълната.

" Когато вирусът стане не по този начин гибелен и непричиняващ тежко заболяване, тогава и имунизациите са по-малко ефикасни, тъй като самият вирус става доста непостоянен. Дали си имунизиран или боледувал, можеш отново да се заразиш, само че ще го караш по-леко ", изясни експертът в изявление за предаването " Преди всички ".

Проф. Кантарджиев акцентира, че респираторният синцитиален вирус се е потвърдил лабораторно 4-5 пъти повече от останалите 16 вируса, които следи Националният център.

" Наистина респираторният синцитиален вирус е рисков с това, че предизвиква инфектиране на дребните дихателни пътища на белия дроб - така наречен бронхиолит. При по-възрастните хора минава с една неприятна кашлица, която отшумява на втората - третата седмица ", изясни той.

Проф. Кантарджиев означи, че всяка година има такива болести и подсети за постоянно проветряване и миене на ръце. Това е нещо обикновено и не трябва да плаши хората, безапелационен е той. По думите му с взети ограничения в точния момент, вирусът се лекува относително елементарно.

Тези, които са прекарали вирусна зараза, би трябвало да се пазят, тъй като им пада имунитета, акцентира още експертът.

Той удостовери, че тази година ще върлува грип А, който по думите му е доста сензитивен на антивирусни медикаменти. Неговият пик ще бъде във втората или третата третина на февруари, означи проф. Кантарджиев.

Тази година той е доста удовлетворен от имунизационната стратегия за грипа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР