Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по темите,

...
Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по темите,
Коментари Харесай

Борисов: Нямаме ангажимент към ПП

Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по тематиките, по които сме поели отговорност, разяснява той думите за Петков за плаващите болшинства

Не съм слушал господин Петков и не мога да разясня акцентите на това, което в споделил той. Но ненавиждам такива съпоставения като „ смокинови листове ”.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка коментара на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, че ГЕРБ употребява плаващо болшинство с Движение за права и свободи и „ Възраждане “, което е проблем за партията му.

Ясно им беше казано „ желаете ли да създадем коалиция ”. Тя носи обезпечено болшинство. Така работи демокрацията. Те споделиха, че желаят единствено ГЕРБ да поддържа държавното управление. Назначиха си министри, министър председатели, нарушиха всичко, дадохме им мандата. Сега от какво желаят да ни лишат? От правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър?

Не знам какво е споделил, само че по този начин работи еднолична власт – същата, която беше и служебното държавно управление, на партия с 30 и няколко депутата. Нашите депутати са 69. Нашите закони са по-добри и събират болшинства. Ние би трябвало да се откажем от тях, с цел да приемем по-лошите, по този начин ли? Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по тематиките, по които сме поели отговорност, акцентира Борисов.

Българският народ искаше постоянно държавно управление, ние потиснахме цялото си его, което очевидно Петков не може, или Бориславова не може. Аз сглобка не съм правил и няма да вземам участие в сглобките им, безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

Умението да управляваш е да можеш да правиш болшинства, по този начин работи парламентарната република, президентската работи по различен метод. Навсякъде върви чистка с сложени на всички места техни хора, даже на цели семейства желаят да им се откри място, столове.

Какво на Асен Василев като власт не му е обещано? Данъчните служби, ние нямаме нито един човек там, митниците – нямаме нито един там, АДФИ, през Министерство на вътрешните работи той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и отново не им стига власт, заключи Борисов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР