Нямам сестра...Оставам отворен за конструктивен диалог по темата електронно управление,

...
Нямам сестра...Оставам отворен за конструктивен диалог по темата електронно управление,
Коментари Харесай

Божидар Божанов към Каримански: Нямам сестра. Нека ИТН намали нивото на манипулации

" Нямам сестра...Оставам отворен за градивен разговор по тематиката " електронно ръководство ", в това число с към този момент опозиционните Има подобен народ(ИТН), само че дано да понижим малко равнищата на операции и внушения ". Така отговори в четвъртък министърът на електронното ръководство Божидар Божанов във връзка по-ранни изказвания на депутата от Има Такъв Народ Любомир Каримански за публични поръчки, свързани с електронното ръководство, направени за тъкмо избрана компания.

" Поръчките са направени към Информационно обклужване " АД от настоящето сякаш дейно ръководство, дружно с министъра на електронното ръководство. Не мога да кажа нищо повече, до момента в който не разполагам с данни ", сподели Каримански рано сутринта в четвъртък.

“Когато господин Каримански получи обстоятелствата (с които обичал да говори), се надявам да ги сподели… В момента вместо да се занимавам с завършването на промените в Закона за електронното ръководство и в Закона за публичните поръчки, с които да въведем повече успеваемост и бистрота, се занимавам с оборване на нещо, за което господин Каримански в действителност нямал детайлите, само че решил да си каже”, отвърна още Божидар Божанов.

Той прибавя, че сходни клюки са предстоящи. " Неизбежно е, когато заемаш висока позиция, някой да стартира да интригантства ", споделя министърът.

Подробно той показва, че Министерство на електронното ръководство е оповестило единствено една социална поръчка откогато съществува - " по обособени позиции.

Извън нея, има единствено един подписан контракт за необятно разпространяваното приложение, посредством което на процедура смарт телефона ще стане персонална карта и посредством него ще може да се прави услугата електронен автограф. https://www.mediapool.bg/kak-smartfonat-ni-shte-stane-i-lichna-karta---4-stapki-za-e-usluga-news332445.html Негов реализатор е държавната компания “Информационно обслужване, като по тази причина има категорично решение на Министерския съвет.

" Информационно обслужване афишира поръчки от името на редица администрации - Министерство на здравеопазването, Национална агенция за приходите и други Върху тези поръчки МЕУ няма въздействие (може да ревизира механически спецификации, само че заради законов пропуск, който сега поправяме, това не всеки път се случва). Противно на някои схващания, Министерство на електронното ръководство не носи отговорност за всички ИТ поръчки в страната. Отговорността я носят възложителите ", прибавя Божидар Божанов.

Той показва още, че негова инспекция на направените в последните 6 месеца поръчки от Информационно обслужване демонстрира “пъстра картина” от определени реализатори, които печелят в едни процедури и губят в други, което опонира на направените внушения.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР