Нямам притеснения за приемането на бюджета. Дали точно декември месец

...
Нямам притеснения за приемането на бюджета. Дали точно декември месец
Коментари Харесай

Тагарев: Нямам притеснения за приемането на бюджета

Н ямам терзания за приемането на бюджета. Дали тъкмо декември месец ще бъде оповестен в " Държавен вестник ", или януари, не ме тормози. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

Тагарев подсети, че сегашният бюджет е бил признат лятото и съгласно него сме се справили.

“Правителството има безусловно цялостна изясненост във връзка с условията в защитата и финансирането на защитата. Следващата година бюджетът се чака да бъде 2,05% от Брутният вътрешен продукт, което ще даде опция да продължаваме да развиваме и укрепваме отбранителните си качества, в това число да плащаме тези огромни контракти, да стартираме нови контракти и да търсим повишение на нивата на окомплектоване на армията. Кабинетът работи доста единно по тези въпроси и имаме задоволително поддръжка от Народно събрание ”, добави Тагарев. 

Министър Тагарев участва на събитието за отбелязване на 20-ата годишнина от терористичния атентат против база „ Индия “ в Кербала, Ирак. При случая починаха петима български военнослужещи от състава на Първия пехотен батальон и десетки бяха ранени. Събитието се организира в зала “Концертна ” на Централния боен клуб в София.

За атентата в Кербала министърът сподели, че би трябвало да се оцени подвигът на починалите и на тяхната роля в интервенция, която е изиграла роля за това да имаме по-съвременна войска и по-високо ниво на сигурност. Тагарев сподели, че огромният проблем " след съветската експанзия против Украйна " е да се укрепи източният фланг на НАТО. Включително и нашата сигурност по разнообразни способи, с по-високо ниво на подготовка, с разнообразни учения , добави министърът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР