Нямам представа въз основа на какво Кремъл ме слага в

...
Нямам представа въз основа на какво Кремъл ме слага в
Коментари Харесай

Издирваният от Москва журналист Христо Грозев: Спорят как да ме убият – с чук или чадър

„ Нямам визия въз основа на какво Кремъл ме поставя в листата с търсени, по тази причина и не мога да разясня на този стадий. В известна степен няма и значение – от години те ясно демонстрират, че ги е боязън от нашата работа и няма да се спрат пред нищо, с цел да ни унищожат “, написа проверяващият публицист Христо Грозев в „ Туитър “.

Днес ТАСС заяви, че журналистът от проверяващия уебсайт „ Белингкат “ е разгласен за федерално търсене от Русия, като се базира на уеб страницата на съветското вътрешно министерство.

„ Коментаторите под историята, че съм разгласен за търсене, спорят кой е най-хубавият метод да ме убият: дали с чук („ както е съвременно в този момент “), или с токсичен чадър, или просто да ме гръмнат, „ този български ром “, който „ евентуално е румънски “. О, фашистката сган, която процъфтява в Русия “, добави той в нова обява малко по-късно.

През юли 2022 година Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) съобщи, че Грозев работи за английското външно разузнаване „ МИ6 “ и е забъркан в опит за похищение на съветски аероплан. Според разследващата работа украинското военно разузнаване се е пробвало да вербува съветски военни водачи и да ги убеди да предадат самолетите на Украйна против премия, припомня самостоятелния съветски новинарски уебсайт „ Медуза “.

ФСБ оповестява, че е осуетила интервенцията на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата за похищение на съветски бойни самолети, следена от тайните служби на страните от НАТО.

Тогава Грозев отхвърли да е взел участие в интервенцията и сподели, че екипът на „ Белингкат “ е снимал следствие за това по какъв начин съветската ФСБ и украинските разследващи организации се пробват да се надхитрят една друга. Според журналиста опит за похищение на самолетите в действителност е имало, само че той е проведен не от украинското разузнаване, а от група някогашни украински „ оперативни служащи “, припомня „ Медуза “.

Името на Христо Грозев стана обществено известно в България през 2010-а, когато дружно с Любомир Павлов, Огнян Донев и Карл Хабсбург (с пети съучастник – германеца Даниел Руц) купиха пресгрупата „ 24 часа “, „ 168 часа “и „ Труд “.

Неофициалната цена на договорката е 40 млн. евро. Няколко месеца по-късно съдружниците влязоха в изострен спор като се стигна до издаване на обезпечителна заповед в интерес на Христо Грозев, с която бе натрапен запор над имуществото на „ Труд “, „ 24 часа “ и печатната база.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР