„Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП

...
„Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП
Коментари Харесай

Николай Бареков: Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП и да продължа да се занимавам с политика под тази форма

„ Нямам желание да се кандидатирам за повторно в Екологичен потенциал и да продължа да се занимавам с политика под тази форма “. Това съобщи в Брюксел на среща с публицисти по тематиката за подправените вести евродепутатът Николай Бареков в отговор на въпрос от журналиста Владимир Танев.

„ Аз съм в дейна възраст, което значи, че би трябвало да работя интензивно. Тук активността ми обаче не го разрешава, защото съм зает единствено 2 или 3 дни седмично, което за човек на моята възраст е извънредно незадоволително. Категорично удостоверявам, че няма да вземам участие в избори за Европейски парламент следващата година.
Според него терминът „ подправени вести “ има свои корени доста обратно във времето, само че през последните години още веднъж е на дневен ред. На въпрос на публицист от BIG5 каква е спецификата на термина у нас и разликата със международните трендове, той отговори, че избран корпоративно-политически кръг в България изрично господства новините в двете най-големи частни национални малките екрани Нова ТВ и БТВ, което по думите му е проблем на цялото общество. Според него избрани олигархични кръгове гонят частни ползи с подправените вести, които се създават.

На семинара, който провежда евродепутатът в Брюксел, с изключение на многото публицисти от печатни и онлайн издания, беше поканил и неколцина специалисти, както и някогашния народен представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, някогашния прокурор Роман Василев и специалисти от сферата на туризма.
Евродепутатът предвижда, че в идващия парламент ще господства една партия.

Според него в идващото Народното събрание ще влязат три обединения – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Николай Бареков разяснява още, че патриотите най-вероятно ще се разпаднат и няма да имат представители в Народното събрание.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР