Нямах търпение да се прибера в моя роден Пловдив, още

...
Нямах търпение да се прибера в моя роден Пловдив, още
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие европейската шампионка по шахмат Виктория Радева

Нямах самообладание да се прибера в моя роден Пловдив, още съм под еуфория. Това сподели европейската шампионка с тима на България по шахмат Виктория Радева на среща с кмета на града Костадин Димитров. На събитието в Община Пловдив участваха още ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов и заместник-кметът на града по спорт, юношески действия и обществена политика Николай Бухалов, които показаха възхищението си от достижението на Радева и нейните съотборнички.

който завоюва първата за България историческа европейска купа.

" За мен е огромна чест да посрещна Вики. Силно имам вяра, че българите сме най-красиви, най-умни, най-силни. Такива дребни наслади ни карат пловдивчани да бъдем горди с нашия ген, с нашите триумфи. За нас е огромна горделивост и те посрещаме с огромна признателност. Ти караш всички ние да се усещаме горди от твоите триумфи ", съобщи Костадин Димитров.

" Следим израстването ти от доста дребна и в мое лице ти ще имаш цялостната ми поддръжка. Аз се занимавам със спорт, откогато се помня и съм наясно, че когато има признателност за напъните, положени в тренировките и подготовката, тогава самият състезател има мотивация и сили, има нашата поддръжка, с цел да направи идната крачка ", добави още кметът на Пловдив.

„ Изключително радостна съм да се прибера у дома. Нямах самообладание да се прибера, тъй като това е моят град, обичам го ужасно доста, одобрявам го ужасно доста и постоянно описвам на моите другари за него и ги поканвам да ми идват на посетители. Втората половина на европейското състезание бе доста тежка за мен, тъй като не се усещах добре. Играх в мача против Азербайджан с 40 градуса температура, вечерта ме заведоха в незабавна помощ, тъй като бях в много тежко положение " описа разчувстваната шампионка.

" Много съм щастлива, че се преборихме и успяхме да победим сегашния международен първенец Грузия. Всички станахме, прегърнахме се и не можехме да повярваме какво сме постигнали ", добави Виктория Радева и благодари на своето семейство.

Бащата на Виктория, Славей Радев, показа разчувствуван, че да види щерка си на най- високото ходило под съпровода на българския химн, е най-голямата му сбъдната фантазия.

" Моето семейство постоянно са били с мен и са ме подкрепяли. Малката ми сестричка е огромен мой почитател – постоянно ми звъни, пита ме по какъв начин съм и също се радва за мен и ме поддържа. Безкрайно съм ви признателна, благодаря ви “, сподели още 22-годишната пловдивчанка.

В момента тя има две шампионски трофеи за дами, 11 трофеи при девойките, международна вицешампионска купа до 10 година Виктория е международна ученическа шампионка до 17 година, има и още доста оценки от интернационалните конгреси. Успоредно с това е студентка в ПУ " Паисий Хилендарски " и учи Национална сигурност във Факултета по стопански и обществени науки. С шахмат стартира да се занимава на 3 години и половина под управлението на нейния татко Славей Радев.

Автор Мария Павлова



Вижте присъединяване на Виктория Радева в предаването за надарени български спортисти " Аз съм ".







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР