Нямах никаква енергия, едва ходех. А има хора, които бяха

...
Нямах никаква енергия, едва ходех. А има хора, които бяха
Коментари Харесай

Проф. Начев след COVID-19: Едва ходех, а имаше хора по-зле от мен |

„ Нямах никаква сила, едвам ходех. А има хора, които бяха по-зле от мен. Аз бях в обикновено инфекциозно поделение " показа по Нова телевизия кардиологът проф. Генчо Начев, шеф на болница " Св. Екатерина ".

Проф. Начев е бил признат в Инфекциозното поделение на ВМА при започване на септември. Знае къде се е заразил, само че това не е станало в болничното заведение.

" След позитивния тест започнах лекуване у дома, нямах температура, само че след започването на кашлицата се наложи да дремя седнал. 9 нощи спах седнал, не можех да легна ”, описа той.

По думите му възобновяване е дълъг развой. Все още няма задоволително сили. За две седмици, до момента в който е бил приет в болница, е свалил 13 кг.

Казва, че престоят му в болничното заведение е бил време за равносметка, за положителното и неприятното, което е направил и проекти за бъдещето.

Професорът разкри, че от дълги години страда от болки в кръста, само че по време на лекуването си от ковид не ги е чувствал, защото другата болежка е била доста по-силна. Той е измежду пациентите, които са се лекували с кръвна плазма от преболедувал. Лечението му е включвало „ Дексаметазон ”, „ Ремдесивир ”, както и комплекс от витамини.

„ Аз съм първи в България, на който беше прибавен „ Ремдесивир ”. Това стана с мое единодушие, защото нещата не вървяха. След петте вливания, се усъвършенствах ”, описа той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР