Няма значение дали компанията е нискотарифна, условието е превозвачът да

...
Няма значение дали компанията е нискотарифна, условието е превозвачът да
Коментари Харесай

Ще получат ли обезщетение българите, които бяха блокирани на летището във Франкфурт?

Няма значение дали компанията е нискотарифна, изискването е превозвачът да е европейски, няма значение каква е повода за анулацията на полета, компенсацията им се дължи. Пътниците е значимо да пазят всички документи - бордни карти, разноски, които са направени, повторни PCR проби, хотел, такси, телефонни диалози, всичко с касови бележки. Това съобщи в " Денят стартира " Игнат Арсенов, шеф на Дирекция " Контрол на пазара ", КЗП.

По думите му всеки пасажер би трябвало да предявява искания самостоятелно и няма спънка за въвеждане на правосъден иск към съда.

" Метеорологичните феномени са честа причина за сходни случаи. Няма такова нещо да губиш всевъзможни права, в случай че слезеш от борда на самолета. Компанията е длъжна да обезпечи задоволително питиета и храна за всички пасажери за целия престой. При повече от 5 часа забавяне, пасажерът има право да се откаже да пътува. Отговорността не е на летището, а на самолетната компания ", добави Игнат Арсенов.

Росен Стойнов, който е пострадал, описа, че нищо не е предвещавало това, което ги е очаквало, валяло е единствено дъжд.

" Имаше жена, която изпита под паника боязън. Казаха ѝ, че може да слезе от самолета, само че ѝ споделиха, че ще загуби всички права. Компанията предлага на всеки от нас да ни дадат 50 евро под формата на ваучер, в случай че в бъдеще желаеме да летим, да го използваме, уповавам се никой да не се е съгласил на това предложение, ние за 50 евро няма по какъв начин да си заплатим отиване и връщане ", сподели още Росен Стойнов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР