Няма замърсяване на атмосферния въздух или на водите на река

...
Няма замърсяване на атмосферния въздух или на водите на река
Коментари Харесай

Обезвреждат последните три цистерни край Пирот frognews.bg

Няма замърсяване на атмосферния въздух или на водите на река Нишава, демонстрират ежедневните замерванияв само че 19-ия ден след злополуката. Днес ще бъде укрепен стоманеният път до трите цистерни във всяка, от които има по към 40 тона амоняк. На място специалистите преценят, че не се постанова от тях амонякът да бъде източван, както това стана с обозначената с номер 13 цистерна, която е развалена при рухването и от нея до през вчерашния ден имаше течове на амоняк.

 

Прогнозите са всичко по интервенцията с обезвреждането и извеждането на цистерните да завърши на следващия ден, в случай че няма проблеми с техниката. На място работи и екип от два жп крана, изпратени в петък от България, също и автокран на пловдивска компания.

 

Според сръбските медии композицията, която катастрофира на 25-ти декември на 6 километра от гр. Пирот, е била от 21 цистерни, които са немски и френски, а една от тях е била празна. Всяка е имала по към 40 тона амоняк, който е създаден в Девня, България. Той е претрупан на гара Повеляново. Превозвачът е пловдивска компания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР