Няма спор, че виртуалната реалност е поредната псевдоиновативна глупост, която

...
Няма спор, че виртуалната реалност е поредната псевдоиновативна глупост, която
Коментари Харесай

VR ще създаде нови гейм жанрове, предвижда Sony

Няма спор, че виртуалната действителност е следващата псевдоиновативна нелепост, която геймингът е заставен да търпи след моушън контрола и 3D облика . Вместо да вдигне темпото и да предложи ексклузиви на равнището на тези от времето на PS3 обаче, Sony залага точно на VR и даже предвижда, че технологията ще сътвори нови гейм жанрове.След стартирането на „криминалното преживяване от първо лице“ The London Heist за PlayStation VR през 2016 година лондонското студио на Sony работи върху дълго чакания шутър Blood & Truth. Но неговият водещ дизайнер има вяра, че даже по-големият прогрес на VR е на хоризонта. Говорейки на конференцията Develop: Brighton, Майкъл Хампдън предлага прогнози за идващите 5, 10 и 25 години, като споделя, че VR скоро ще стане по-завладяваща, а след това и повсеместна технология.
През идващите пет години Хампдън чака няколко събития, и най-много, че ще се роди един нов род, който ще бъде вероятен единствено във VR.

Много заглавия във VR през днешния ден са портове на игри, които не са VR, само че Хампдън допуска, че новите игри би трябвало да бъдат проектирани през цялото време за VR. Той поучава разработчиците да стартират да схващат за какво са избрали VR като притежател и по-късно да диференцират своите прекарвания, употребявайки VR наличие, съраунд аудио, отличителни способи за ръководство и следене на главата.

Част от петгодишния развой ще включва основаването на поредни и персонализирани се интерфейси за VR игри. Хампдън чака, че ще бъде основан непрекъснат език за програмиране за VR и че разработчиците ще се научат по какъв начин да употребяват персонализирането – в това число варианти за контролер и придвижване – за понижаване на неприятното чувство по време на придвижване и възстановяване на преживяването за чувствителни играчи. В резултат на това през идващите пет години VR ще получи същински извънредни игpи и приложения и ще стане по-популярна както в мобилния, по този начин и в медицинския бранш.

До 10 години Хампдън чака, че хаптичната противоположна връзка ще бъде част от VR преживяването и ще промени метода, по който игpаем, защото потребителите ще могат да усещат обекти до равнището на текстурите. Това ще направи VR прекарванията още по-дълбоко и ще разреши да се появят нови „нови жанрове на VR игри“. След това, 25 години по-нататък, той чака, че „VR би трябвало да е толкоз всеобхватна, колкото и смарт телефоните са днес“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР