Няма шансове проектокабинетът Габриел с първия мандат на ГЕРБ да

...
Няма шансове проектокабинетът Габриел с първия мандат на ГЕРБ да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев отсече: Мандатът на ГЕРБ няма да мине

Няма шансове проектокабинетът " Габриел " с първия мандат на ГЕРБ да бъде гласуван сполучливо от Народното събрание идната седмица. 

В това бе безапелационен пред Българска национална телевизия депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

" За коалиция с ГЕРБ и подкрепа за първия мандат не може да става дума, съблюдаваме си обещанията пред гласоподавателите. ГЕРБ имат право да опитат да предложат кабинет, само че

не мисля, че това ще се получи, първият мандат няма да е сполучлив ",

съобщи националният представител.

" Песимисти сме, че с първия мандат могат да се създадат каквито и да е промени, защото и политическите сили, които биха го подкрепили, не са такива, които да създадат каквато и да е промяна ", добави той.

На близо двучасовата среща, извършена в петък в Народното събрание сред Бойко Борисов от една страна и водачите на ПП/ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, не се стигнало до смяна в позициите,

само че се разискала концепцията на Иванов за " конституционно държавно управление ", насочено към смяна във висшия закон.

Идея, частично подкрепена и от Бойко Борисов.

" Единствено препотвърдихме нашите позиции. Пет пъти бяхме на избори и чувах - Демократична България ще се извъртят и ще отидат при ГЕРБ, само че това не се случва. Ако някой е желал, щеше да направи както Реформаторския блок. Ние не сме желали подобен мандат от хората и сме споделили, че коалиция с ГЕРБ няма да създадем.

Но явно е, че обществото е извънредно разграничено, изключително след последните събития към прокуратурата, има потребност от бърза и незабавна конституционна промяна.

Именно това ще се опитаме да създадем с втория мандат ", уточни Мирчев.

ПП/ДБ са безапелационни - няма да има игри с кворума при гласуването на кабинета с първия мандат. 

" Не имам вяра да има скрито гласоподаване, няма по какъв начин да се стигне до нещо сходно. Винаги преди сходни гласувания стартират да текат такива клюки - ще бъде скрито гласуването, еди-кои си депутати няма да участват или са били купени, не че не сме го виждали. Но политическата цена за всяка политическа мощ, която направи такова нещо, ще бъде толкоз висока... "

" Демократична България " упорстват за държавно управление с експертен темперамент и без политически лица,

само че в същото време Габриел била тъкмо такова лице. Попитан обаче дали при втори мандат Николай Денков би ревизирал състава на кабинета си, в който участваха точно политически лица като Асен Василев, Мирчев заяви  " Възможно е това да стане ", без обаче да разяснява всъщност.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР