Няма сериозно ранени фенове на Левски след сблъсъците между агитката

...
Няма сериозно ранени фенове на Левски след сблъсъците между агитката
Коментари Харесай

Феновете на "Левски" се отърваха леко след сблъсъците в Братислава

Няма съществено ранени почитатели на " Левски " след конфликтите сред агитката на отбора и холандски и полски хулигани по улиците на Братислава. Българските последователи, които бяха в Словакия за снощния мач с " Ружомберок " от първия квалификационен кръг на Лига Европа, бяха нападнати в сряда вечерта от почитатели на " Краковия " (Пол) и " Аякс " (Хол). От " Левски " оповестиха, че всички почитатели са добре и ще гледат мача, а също така арестуваните последователи към този момент са пуснати.

" Изразяваме своята признателност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и състезател в дуела довечера. Българските почитатели не са предизвикали по никакъв метод нито локалните поданици, нито гостите на града. За благополучие, няма съществено ранени наши почитатели и всички арестувани към този момент са освободени, което е още едно доказателство, че нямат виновност за случая ", гласи част от съобщението на клуба. 

Словашката полиция заяви, че общо 107 души са били арестувани, а 17 души са ранени след конфликтите. От арестуваните 51 са българи, само че всички са били освободени, откакто са били разпитани. На 56 души (41 поляци и 15 холандци) са повдигнати обвинявания за безчинство, нарушение на публичния ред и посягане върху имущество. Феновете на " Краковия " са били в Братислава за мача на техния отбор против " Дунайска стреда " от Лига Европа. Според словашки медии хулиганите са желали да атакуван последователи на черногорския " Сутиеска ", които пък са били в Братислава за среща със " Слован " от Шампионската лига. Тъй като не са намерили черногорци, поляците и фенове на " Аякс " са издебнали последователи на " Левски ", като са хвърляли предмети, столове и бомбички по тях.

" Словашката полиция е работила бързо и незабавно е открила, че нашите почитатели са жертва на засада. Групата български последователи е била атакувана от двойно, даже повече от това на брой поляци и холандци ", сподели пред Нова телевизия ръководителят на Националния клуб на последователите на " Левски " Степан Хиндлиян.

През 2017 година почитатели на " Левски " бяха нападнати по сходен метод в Задар (Хър) на път за мача с " Хайдук " (Сплит). Кметът на Братислава Матуш Вало пък осъди остро конфликтите. Във Facebook той написа:  " Боевете са ужасна проява на пренебрежение към града, в който ние живеем и всички гости се любуват на другарска атмосфера. Никога няма да схвана хората, които комбинират спорта и заниманието с принуждение и унищожават всичко по пътя си. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР